Pressemeddelelse: Minister støtter Trane Nørbys forslag om mere tysk i folkeskolen

”Ich spreche Deutsch,” sådan kan det fremover komme til at lyde rundt i de danske folkeskoler, allerede i 5. klasse. Undervisningsminister Troels Lund Poulsen har netop sagt ja til at igangsætte en række forsøg med at lade folkeskoleelever starte tidligere med at lære fremmedsprog, end de gør i dag, heriblandt tysk. Dermed støtter Undervisningsministeren nu det forslag, som hans partifælle og politisk ordfører Ellen Trane Nørby allerede forslog tilbage i foråret:

”Jeg er meget glad for, at Undervisningsministeren nu vil forsøge at lade tysk-undervisningen i folkeskolen starte tidligere, end den gør i dag. Jeg har i længere tid sagt, at hvis vores børn og unge i fremtiden skal kunne klare sig i en global verden, hvor folk dagligt er i kontakt med mennesker i andre lande, så er det helt nødvendigt, at de kan tale andre fremmedsprog end blot engelsk flydende. Derfor giver det god mening at lade børnene få deres debut med tyske gloser allerede i 5. klasse frem for i 7. klasse, som det er tilfældet i dag”, udtaler Ellen Trane Nørby, der bor og er valgt i Sydjylland.

Hun foreslog tilbage i marts måned, at de fire sønderjyske kommuner skulle forsøge at rykke tysk-undervisningen frem til 5. klasse, da hun mener, at tysk er blevet marginaliseret på bekostning af sprog som engelsk. Et forsøg som ministeren har valgt skal udbredes bredt i landet:

”Vi kan ikke komme uden om, at Tyskland er Danmarks vigtigste samhandelspartner, og i et grænseområde som Sydjylland, hvor danske virksomheder samarbejder med tyske virksomheder, og sælger varer til vores naboer syd for grænsen, så skal vores unges tyske sprogkundskaber være i top. Jo tidligere vi begynder at tale et sprog, des bedre mulighed har vi for at udvikle det,” siger Ellen Trane Nørby.

Hun vil nu nøje følge forsøgene med at fremrykke sprogundervisningen i folkeskolen. Foruden tysk er det planen at forsøge at rykke engelskundervisningen frem til at starte i 1. klasse og fransk frem til 5. Klasse, hvor sprogundervisningen i dag henholdsvis starter i 3. og 5. klasse.

For yderligere oplysninger

Ellen Trane Nørby, 3337 4561

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *