Venstres EU-engagement er ikke ændret et komma

Den 5/7 lagde JV igen spalteplads til et socialdemokratisk indlæg, der kun har til hensigt bevidst at skabe forvirring og unødvendig hysteri omkring aftalen om øget toldkontrol. Gruppenæstformand i Region Syddanmark socialdemokraten Karsten Uno Petersen (KUP) skriver, at oppositionspartierne i Regionsrådet er imod en permanent grænsekontrol, da det vil hindre et positivt samarbejde mellem Tyskland og Danmark og true den frie bevægelighed. Sjov læsning, da genindførsel af den gamle grænsekontrol ellers var det Socialdemokraterne gik til Europaparlamentsvalg på i 2009, og som vi i Venstre er stærkt imod.
KUP fortsætter i samme overdrevne tone som mange andre af de socialdemokrater, der valgopportunistisk skifter holdning som gallupbarometeret skifter retning. Hvis der er noget, der skader, så er det de urigtige overdrivelser – ikke aftalen. Aftalen handler IKKE om en permanent grænsekontrol, hvor man skal vise pas, og hvor vi skal holde i kø fordi, man tjekker hver en bil, der kører ind i Danmark. Men jeg gentager gerne igen: Der kommer ingen grænsebomme. Der skal ikke vises pas.  Toldaftalen betyder, at toldere fremover skal lave stikprøvekontrol svarende til, at hver gang 1000 biler krydser den danske grænse, så vil 1 til 4 biler blive stikprøvekontrolleret, og der kommer mobile enheder og moderne udstyr.
Bemandingen stiger med 98 toldere. Det svarer til, at der permanent vil være 14 ekstra toldere på arbejde fordelt over HELE landet, når der tages højde for ferie, weekender osv. Det er altså disse 14 toldere oppositionen mener, er en direkte trussel mod vores venskab med Tyskland og den frie bevægelighed. Det er symbolsnak når det er værst. I dag er der i hele Danmark 182 toldere. Det tal stiger nu med 98 over de kommende år. Til sammenligning har man i Slesvig-Holstein ikke færre end 220 toldere.
Venstre og jeg er fuldstændig enig med KUP i, at vi skal værne om den frie bevægelighed og styrke det europæiske samarbejde samt samarbejdet med Tyskland, så meget vi kan. Venstre er glødende tilhængere af EU, og vi ønsker at afskaffe EU undtagelserne, da de skader danske interesser. Det er modsat Socialdemokraterne, der i deres iver for at blive enige med SF har bøjet sig for SFs modstand mod Euroen. Venstres EU politik ændres ikke med et komma fordi Danmark ansætter 98 ekstra toldere.  En del af EU-samarbejdet er præcis at styrke indsatsen mod den grænseoverskridende kriminalitet, så vi bedre kan få fat i de bagmænd, der systematisk indsmugler narkotika, doping, kopivarer og andet kriminelt til vores lande. Allerede på første dagen, hvor aftalen trådte i kraft fandt tolderne 70 kg khat i Øresundstoget.  Toldaftalen overholder Schengen-aftalen til punkt og prikke, og man kan sagtens både gå ind for at styrke indsatsen mod grænseoverskridende kriminalitet og kæmpe for et stærkt EU samarbejde med fri bevægelighed. Det gør vi i Venstre. Oppositionen derimod har mere travlt med at tale symbolerne op, frembringe urigtige oplysninger og skabe forvirring. Det gavner intet. Tværtimod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *