Transportministeren diskuterer passagerafgift i Sønderborg lufthavn

Passagerafgiften er gift for Sønderborg lufthavn og vores lokale vækstmuligheder.” Så klar i meldingen er Venstres politiske ordfører og lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, forud for Transportminister Hans Christian Schmidts besøg i lufthavnen tirsdag den 5. juli.

Besøget sker i forlængelse af Folketingsmedlemmernes besigtigelsestur til motorvejbyggeriet fra Kliplev til Sønderborg og kommer efter Sønderborg lufthavn har skrevet til folketingets trafikudvalg. Sønderborg Lufthavn forventer, at en indførsel af en afgift på 75 kr. pr. passager som foreslået af SF og Socialdemokraterne, formentligt vil betyde en passagernedgang på 20-25 %, så den faste rute mellem Sønderborg og København må lukke. Det vil ifølge Lufthavnschef Anders Sørensens brev til Folketinget betyde fyringer af de 300 ansatte i Sønderborg Lufthavn.

Ellen Trane Nørby frygter ikke alene for de mange arbejdspladser, men ser passagerafgiften for en vækstdræber i hele Sønderjylland og Sydslesvig.

”Med planerne om at gøre Sønderborg lufthavn bi-national  og motorvejen, der gør det hurtigere at komme til lufthavnen, er vi på vej til at skabe en  attraktiv lufthavn, som kan få passagerer fra begge sider af grænsen. Desværre ønsker oppositionen i stedet at lukke lufthavnen.” Udtaler Ellen Trane Nørby og fortsætter.

”Vi ved at omkring 3 ud af 4, om flyver fra Sønderborg lufthavn er forretningsrejsende. Af passagererne bruger ca. 60 % Sønderborg-København-ruten til at komme videre ud i verdenen. Lufthavnen er uundværligt, hvis vi fortsat skal have et attraktivt erhvervsliv og jeg forventer at oppositionens lokale folketingsmedlemmer snart kommer med en forklaring på, hvorfor de vil hæmme væksten og den hurtige forbindelse til resten af Danmark og Verden som landsdelen  har i lufthavnen.” Slutter Ellen Trane Nørby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *