Vi får brug for mere arbejdskraft!

 I JV 4/5 kritiserer fhv. folketingsmedlem Svend Taanquist (S) mig for, at støtte regeringens ansvarlige reformpakke, der sikrer, at vi får øget den private beskæftigelse med 125.000 personer fra 2010 til 2020. Jeg er forundret over, at Taanquist spørger, hvad vi dog skal med flere personer på arbejdsmarkedet, hvis der ikke er noget arbejde til dem, for Taanquist har tydeligvis ikke sat sig ind i den demografiske udvikling, der viser, at vi får brug for ekstra hænder allerede om få år. Hver gang 5 personer forlader arbejdsmarkedet i disse år, står der kun 4 klar til at tage over. Vi får nemlig langt flere ældre, end vi har i dag. Modsat S og SF, så tager regeringen beskæftigelsesudfordringen seriøst. Det viser tallene tydeligt, for på trods af, at vi har været igennem den største finansielle krise i nyere tid, så er der i dag færre arbejdsløse end under Nyrup. I sommeren 2008 var ledigheden endda den laveste nogensinde med 45056 ledige.

Men løsningen er ikke at betale raske personer for at kunne trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet på det offentliges regning. Det har vi hverken råd til, og vi får brug for flere hænder og kloge hjerner i årene, der kommer. For det andet så skal reformpakken – hvor vi skaber balance mellem offentlige udgifter og indtægter – selvfølgelig følges op af en vækstplan, der kan skabe flere job. Regeringen har allerede præsenteret et konkurrenceudspil, der vil være med til at øge produktiviteten og skabe vækst og arbejdspladser i hele landet. Men vi skal videre. Vi skal gøre en indsats for at øge dansk eksport til hastigt voksende økonomier som Asien og Brasilien, og gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at vokse.

Hvor regeringen har fremlagt et kontant budget, der sikrer, at vi får skabt balance i økonomien, så vi også har råd til velfærd i fremtiden, så mangler vi stadigvæk at høre om de planløse S og SF vil beskatte sig eller gældsætte sig til velfærd? Ingen af delene vil skabe flere arbejdspladser eller mere velfærd, så derfor kan jeg godt forstå, at Taanquist ikke synes, at det er nødvendigt at øge beskæftigelsen! Hvor S og SF sidder og triller tomlefingre, så sidder vi ved forhandlingsbordet og vælger en ansvarlig reformvej, der løser Danmarks udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *