Vejen banet for varig velfærd!

Regeringen har forhandlet otte afgørende pakker på plads. Dermed er fundamentet for en varig velfærd på plads, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Grunden er lagt til, at vi kan sikre varig velfærd i Danmark.

Og det hænger sammen med billedet af finansminister Claus Hjort Frederiksen, der åbner glasdøren i Finansministeriet og fortæller, at regeringen har forhandlet en aftale på plads i forbindelse med 2020-planen.

Et billede vi har set mange gang den seneste tid. Hele otte store, vigtige pakker er den seneste halvanden måned forhandlet på plads for at sikre Danmarks økonomi, bolig, tryghed og vækst.

– Så fik vi en aftale om ’Danmark som vækstnation’. Kontante reformer, arbejdspladser og holdbar vækst er fundamentet for et samfund i udvikling, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen i sine Facebook-noter om kulminationen i dag.

Og han bliver bakket op af politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

– Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi nu kan sætte to streger under de intense og afgørende forhandlinger. For det betyder, at vi nu kan tage hul på det, som det hele handler om, siger hun til venstre.dk.

– Alle forhandlingerne har nemlig været nødvendige for at skabe grundlaget for varig velfærd. Efter den globale, økonomiske krise er det helt afgørende, at vi har pengene, før vi bruger dem. Det er afgørende for Venstre at sikre kernevelfærden. Men vi vil ikke gældsætte danskerne for at nå målet. Hvis vi vil sikre kærlig ældrepleje, endnu bedre folkeskoler og nye, gode sygehuse kræver det, at vi giver konkrete og kontante anvisninger. Og det har regeringen gjort i dag, siger Ellen Trane Nørby.

Tidligere i dag kunne Claus Hjort Frederiksen fortælle, at aftalen om vækst er i hus. Dermed er punktummet sat for lange, seje forhandlinger, og vejen er banet for at sikre en solid velfærd til danskerne.

I går kom den store sundhedsaftale på plads, som sikrer halvanden til to milliarder kroner ekstra på området hvert år. Psykiatrien, akutberedskabet og kræftbehandling er blandt områderne, der får et ekstra løft.

Tryghedspakken kom i hus 22. maj og sikrede borgerne på flere områder. Hjemmerøverier kan nu straffes dobbelt så hårdt som før med op til fem års fængsel. Og det bliver lettere at udvise bandemedlemmer, ligesom politiet får 90 millioner kroner ekstra til at slå ned på organiseret kriminalitet. Aftalen ligger i forlængelse af de skærpede udvisningsregler, der blev forhandlet på plads tre dage tidligere og bl.a. betyder, at kriminelle udlændinge lettere kan smides ud.

Hjælp til bl.a. støvsugning, vinduespolering og tømrerarbejde derhjemme bliver billigere. Det sikrede BoligJobplanen 18. maj, hvor man kan få tilskud på op til 15.000 kroner om året til serviceydelser i hjemmet. Tilskuddet er et skattefradrag på en tredjedel af udgifterne for arbejdet.

En af de helt store knaster faldt på plads 16. maj, hvor regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne fandt de nødvendige 47,7 milliarder kroner frem mod 2020. Det skete primært gennem reformer, men også Forsvaret bidrager med to milliarder kroner. Aftalen ligger i forlængelse af den senere tilbagetrækning, der blev sikret 13. maj. Efterlønnen ændres på flere måder, og folkepensionsalderen fremrykkes gradvist. Samtidig sikrer en særlig seniorførtidspension de mest nedslidte.

Og 11. maj blev dagen, hvor toldkontrollen ved Danmarks grænser blev styrket – aftalen giver en permanent og synlig kontrol ved alle Danmarks grænseovergange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *