Ud til hjørnespark: Hvor er svarene – hvor er pengene, Helle?

Indlægget er publiceret på venstre.dk

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby er dybt bekymret over rød blok, fordi den i dag havde alle muligheder for at fremlægge økonomiske løsninger – men blot udbyggede gælden for Danmark.
– Jeg må ærlig talt sige, at jeg er både skuffet og forundret over Villy Søvndal og Helle Thorning. I dag har de haft den politiske scene fuldstændig for sig selv og dermed også alle muligheder for at fortælle, hvordan de vil finde penge til at finansiere deres politik. Men ingen af dem kommer med et eneste konkret svar på, hvordan de vil finde de 63 milliarder kroner, de skal for at få enderne til at nå sammen. Tværtimod kommer de med endnu et forslag, der koster penge, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

– Det er en direkte hån over for danskerne. For hvis vi vil bevare en kærlig ældrepleje, skabe endnu bedre folkeskoler og bygge nye og gode sygehuse, så er vi ganske enkelt nødt til at finde pengene først. Men S-SF bruger to kroner, hver gang de finder en. Og det er ganske enkelt ikke holdbart, for velfærd kan ikke købes på kredit, siger Venstres politiske ordfører.

Hun bemærker, at S-SF har gjort meget ud af at fortælle, at der kan findes 15 milliarder kroner ved at få danskerne til at arbejde længere, og at det var det helt store slagnummer, da S-SF fremlagde deres økonomiske politik. Men også den del var helt væk i dagens taler.

– Hverken Villy Søvndal eller Helle Thorning nævner med et ord nævner de 12 minutter, de vil have danskerne til at arbejde længere. Jeg er godt klar over, at det næppe var blevet positivt modtaget af danskerne i Fælledparken. Men politik handler om at finde konkrete og brugbare løsninger, og ikke kun om at dele gaver ud.  Regeringen har åbent fremlagt Reformpakken 2020, der viser, hvordan vi får udgifter og indtægter til at stemme. Jeg er helt klar over, at det ikke er alle punkter, der er lige populære, men det er nødvendigt, at vi viser økonomisk ansvarlighed, hvis vi vil have en varig velfærd, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *