S og SF begår generationstyveri a la Anker Jørgensen

Ansvarlighed var der ikke meget af, da den planløse Helle Thorning-Schmidt i går udvandrede fra forhandlingerne om Danmarks fremtidige husholdningsbudget. Det er skuffende – men nok ikke uventet – at S og SF ikke vil være med til at sikre en økonomisk plan, så vi fremover ikke bruger mere, end vi tjener som samfund.

S og SF er godt i gang med at begå generationstyveri ved at efterlade regningen hos vores børn og børnebørn. Det samme, gjorde Anker Jørgensen i sin tid.

Statsministerens Nytårstale var startskuddet til forhandlingerne om regeringens tilbagetrækningsreform. Talen var én af de mest ansvarlige og modige politiske taler i nyere tid. Statsministeren understregede, at det er uansvarligt, at vi hvert år bruger et stort milliardbeløb på at betale raske danskere for at trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet på det offentliges regning, når udfordringen fremover bliver mangel på hænder på det danske arbejdsmarked. Hver gang fem forlader arbejdsmarkedet, træder kun fire ind.

Nye tal fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – styrker vores forslag om at udfase efterlønnen gradvist og fremrykke velfærdsaftalen fra 2006.

Blot 16 procent af efterlønsmodtagerne opfatter sig selv som nedslidte; 80 procent opfatter sig selv om decideret raske. Efter Socialdemokraternes udvandring i går må vi derfor konstatere, at S og SF ønsker at udskrive checks til raske mennesker frem for at gennemføre nødvendige reformer, som kan sikre, at vi også i fremtiden har råd til undervisning til vores børn og kærlig pleje af vores ældre.

Mens S og SF fører usolidarisk politik og begår generationstyveri, så vælger regeringen reformvejen.

 

 (Foto: Colourbox)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *