Pressemeddelelse: Ellen Trane Nørby arrangerer kulturkonference

Kampen om at blive kulturhovedstad 2017 er benhård, både Sønderborg og Århus er kandidater. Kun en ting er helt sikker; der bliver intens kamp til det sidste. Skal Sønderborg vinde titlen som EU kulturhovedstand 2017, så skal vi alle bakke op. Derfor inviteret Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, sammen med Venstres Europaudvalg i Sønderjylland, til konference om kulturhovedstadsprojektet, hvor alle er velkomne.

Kulturhovedstadsprojektet er meget visionært og er noget der kan komme hele grænseregionen og ikke bare Sønderborg til gavn. Projektet kan både være med til at slå Sønderborg fast internationalt, men også gøre hele grænseregionen endnu stærkere” Udtaler Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby.

Arrangementet vil blive afholdt på Sønderborg slot på mandag den 23. maj fra kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang.

Flensborgs overborgmester Simon Faber, vil tale om hvordan kulturhovedstadsprojektet kan sætte mere fokus på de muligheder der er i grænseområdet. Karsten Eskildsen fra Syddansk Universitet vil tale om de økonomiske udfordringer og potentiale, som ligger i at være kulturhovedstad.

Derudover taler også Stephan Kleinschmidt, formand for kulturudvalget i Sønderborg kommune og Ellen Trane Nørby, som udover at være politisk ordfører for Venstre, også sidder i Folketingets kulturudvalg. Efter oplæggene vil der være fri debat mellem tilhørere og paneldeltagerne.

”Skal kulturhovedstaden blive en succes, kræver det ikke bare en god ansøgning, men også en stor folkelig opbakning. Vores område har både en rig kulturhistorie og vi har mange ting at byde på, derfor er jeg sikker på at kombinationen af stort engagement og et attraktivt Sønderjylland og Sydslesvig kan hive sejren hjem”. Udtaler Ellen Trane Nørby.

Forleden arrangerede Ellen Trane Nørby og Venstres Europaudvalg, ligeledes en kulturkonference i Tønder. Arrangementet skulle netop vise at kulturhovedstadsprojektet er et fælles Sønderjysk og Sydslesvigsk projekt.

For yderligere kommentarer:

Ellen Trane Nørby: 3337 4561

For praktisk information:

Anders Jacobsen: 3337 4633

For yderligere information om Kulturhovedstad 2017:

Henriette Pilegaard, 2017 sekretariatet: 2790 5377

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *