Oppositionen vil hæve boligskatterne!

Hvis Helle Thorning-Schmidt får magt, som hun har agt, kommer boligskatterne til at stige.  Det står fast efter dagens udmelding fra den radikale leder Margrethe Vestager. I Politiken understreger hun, at de radikale vil fjerne skattestoppet på boliger.Helle Thorning vil ganske vist ikke stå ved, at boligskatterne kommer til at stige, hvis hun skal danne rød regering. Og det vil hendes fælle i SF Villy Søvndal heller ikke – de kalder det i stedet for en skræmmekampagne.  Men de eneste det er skræmmende for, er de danske boligejere og de mange familier, en boligskattestigning kan tvinge fra hus og hjem. Helle og Villy får nemlig brug for både Enhedslisten og Radikale Venstre, hvis de vil danne regering. Og begge partier slår fast, at de kræver, at boligskatterne stiger. Margrethe Vestager siger i dag, at stigninger i boligskatten ’står højt på listen’ over politiske krav til Helle Thorning.

– Det positive er, at vi får klar besked om følgerne af en rød regering, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby til venstre.dk.

– Dermed står danskerne overfor et klart valg, for Venstre vil på ingen måde sætte boligskatten op. Det er det sidste, der er brug for i den situation, vi står i nu, hvor tryghed for boligejerne er af meget stor betydning. Danskerne køber (s)katten i sækken ved at stemme på Helle Thorning, fordi de to partier, hun er afhængig af, kræver højere boligskatter, siger hun.

Ellen Trane Nørby fortæller, at trygheden og tilliden ikke kun er vigtig for boligejerne, men for hele det danske velfærdssamfund. For hvis ikke vi har en stabil økonomi, vil renten stige, og det vil både ramme boligejerne og Danmarks konkurrenceevne og vækstmuligheder.

– Og vi kan ikke låne og gældsætte os til velfærd. Det kræver derimod vækst. Og Venstre vil ikke gamble med kernevelfærden – vi mener, at det er afgørende fortsat at have råd til at bevare den kærlige ældrepleje, skabe endnu bedre folkeskoler og bygge ny og gode sygehuse, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *