Nye tal: Nu mangler rød blok 58 milliarder

Rød blok har stadig ikke præsenteret en samlet 2020-plan for danskerne. En udmelding fra S-SF torsdag viser ifølge Finansministeriet, at partierne stadig mangler at finde 58 milliarder kroner.

 

Rød blok byder på mere planløshed og fortsætter med at styre efter parolen tro, håb og gældsætning. Det må være konklusionen i kølvandet på en udmelding fra de to partier torsdag. S-SF mangler fortsat at finde omkring 58 milliarder kroner frem mod 2020, viser beregninger fra Finansministeriet.

– S-SF mangler fortsat at præsentere en samlet økonomisk plan. De har brugt den sidste måned på at kritisere i stedet for at komme med løsninger. De skylder stadig at svare på, om de vil gældsætte eller beskatte sig til de 58 milliarder kroner, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby til Venstre.dk

Foruden manglen på 58 milliarder kroner er der samtidig tale om lidt af et kursskifte fra de to røde partier. Både S og SF har tidligere kritiseret regeringen for, at det offentlige forbrug må stige med 0,8 procent til 2020, men rød blok vil ifølge flere medier nu selv benytte den forbrugsvækst og lade det offentlige forbrug stige med netop 0,8 procent fra 2016 og frem til 2020.

– S-SF skifter kurs hele tiden. Og når man gør det, kommer man aldrig sikkert i havn, siger Ellen Trane Nørby.
 
Se beregningerne på Finansministeriets hjemmeside her.

Artiklen er også publiceret på venstre.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *