En rød om’er: Danskerne tror ikke på 12 minutter!

Danskerne tror ikke på Helle og Villys 12 minutter. Det er den nedslående men næppe overraskende nyhed til frontfigurerne i S-SF, som står at læse på altinget.dk. Her siger 57 procent af danskerne nej til, at de tror på, at lønmodtagerne vil stemme for at skulle arbejde en time mere om ugen – eller 12 minutter om dagen, som det røde slogan lyder.
Blot 30,6 procent tror på, at danskerne vil føre planen ud i livet.

– Det er meget alvorligt. For det er danskerne, der i sidste ende bestemmer, om de vil arbejde 12 minutter mere eller ej. Undersøgelsen dokumenterer bare endnu en gang, at oppositionen ikke har andre bud på en økonomisk løsning end tro, håb og gældsætning, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Indtil nu har eksperter, økonomer, fagbosser og oppositionspartierne Radikale og Enhedslisten på det nærmeste stået i kø for at skyde planen om de 12 minutter ned. Og arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet Henning Jørgensen leverer da også endnu en salve i forbindelse med undersøgelsen.
’Jeg tror heller ikke på, at man kan få vedtaget at hæve arbejdstiden med 12 minutter om dagen ved overenskomsterne. Der kan være langt fra nogle luftige planer til, hvad der rent faktisk kan vedtages ved urafstemningerne’, siger Henning Jørgensen til altinget.dk.

Men i sidste ende er det langt mere alvorligt, når det er danskerne, der så klart siger fra i forhold til den røde politik.  Det er nærmest en umulighed at få at vide, hvordan Helle Thorning og Villy Søvndal vil få enderne til at hænge sammen i deres økonomiske politik. Noget af det mest konkrete har været at finde 15 milliarder gennem de 12 minutter. Men ikke engang det har været konkret. For der er ikke fremlagt nogen retning for, hvordan S-SF vil tvinge danskerne til at arbejde længere. Kun at Helle Thorning og Villy Søvndal vil mødes med fagbevægelsen og håbe på, at den kan finde ud af noget.
– Undersøgelsen viser, at Villy og Helle kan holde nok så mange kaffemøder hos S-SF og fagbevægelsen, men hvis danskerne ikke ønsker at arbejde 12 minutter længere, så kan det være fuldstændig lige meget, hvad fagbosserne kan og vil. Eller ikke kan og vil. Så behovet for at få at vide, hvad det egentlig er, S-SF vil, er bestemt ikke blevet mindre, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *