Sønderborg kåres til ”Årets Europaby 2011”

8. april kårer Europabevægelsen Sønderborg til ”Årets Europaby 2011”. Udover æren modtager Sønderborg Kommune en vandrepokal. Overrækkelsen af prisen finder sted ved en ceremoni i Alsion, hvor bl.a. Sønderborg og Flensborgs borgmestre taler. Det er første gang prisen uddeles.

Europabevægelsens landsformand Erik Boel udtaler i den forbindelse: ”Sønderborg arbejder seriøst og målrettet på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det er et konkret eksempel på, hvordan Sønderborg bringer Europa tættere på borgerne. Det tætte grænseoverskridende samarbejde med Slesvig om at blive Kulturhovedstad i 2017  styrker Sønderborgs placering i hjertet af Europa”

Næstformand for Europabevægelsen Ellen Trane Nørby udtaler: ”Sønderborg Kommune arbejder med en række internationale projekter indenfor både kultur, erhverv og energieffektivisering. Det er gode eksempler på, at EU skaber en masse muligheder for danske kommuner, og det gælder bare om at gribe dem. Det har Sønderborg gjort med stor succes”

Borgmester i Sønderborg Kommune Aase Nyegaard (Fælleslisten) udtaler: “Det glæder mig, at Europabevægelsen har fået øje på og glæder sig over vores indsats. Jeg er sikker på, at udnævnelsen bidrager til at sætte os på det internationale landkort. Indadtil giver det vitaminer til vores arbejde for at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, vores internationale arbejde på klimaområdet og i sidste ende indsatsen for at styrke udviklingen og antallet af arbejdspladser i Sønderborg-området.”
Prisen ud fra følgende kriterier:

• Kommunen deltager aktivt i EU’s initiativer (uddannelsesprogrammer og kulturprogrammer)
• Kommunen fremmer aktivt grænseoverskridende samarbejde
• Kommunen har gennem året gjort en aktiv indsats for at fremme europæiske tiltag i kommunen
Europabevægelsen har særligt lagt vægt på, at Sønderborg arbejder engageret med at inddrage Europa i udviklingen af kommunen. Flagskibet er ambitionen om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Et ambitiøst projekt, der sker i samarbejde med region Sønderjylland-Schleswig.

Samtidig arbejder Sønderborg Kommune med at inddrage grænseoverskridende samarbejde i mange af kommunens opgaver. Blandt de mange initiativer kan nævnes; ”Kulturbro – Kulturbrücke” som er et EU-støttet Interreg projekt, der understøtter talrige mindre dansk-tyske projekter inden for kultur, ungdom og sport.

Endelig er Sønderborg Kommune særdeles engageret i et fælles europæisk projekt CASH, hvor kommunen sammen med boligforeninger, rådgiverne og områdets byggefirmaer skal vise nye veje til at øge bygningernes energieffektivisering. Projektet er et samarbejde med byer fra bl.a.  Frankrig, England og Italien

Programmet for kåringen:

18.00-19.00:   Offentlig reception med overrækkelse af prisen ”Årets Europaby”.   Europabevægelsens landsformand Erik Boel overrækker prisen.

20.00-22.30:   ”Kulturhovedstad Vokal” koncert. Arrangementet foregår i Alsion, Alsion 2, 6400 Sønderborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *