Pressemeddelelse: Ellen Trane Nørby stolt over Sønderborg som ”Årets Europaby 2011”

To danske byer dyster om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017 – Sønderborg og Århus. Næstformand i Europabevægelsen og lokalt folketingsmedlem Ellen Trane Nørby er ikke i tvivl om, at Sønderborg bør vinde, og derfor er hun glad for, at Europabevægelsen i dag fredag den 8. april netop tildeler Sønderborg prisen som ”Årets Europaby 2011”.

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) er meget tilfreds med, at Europabevægelsen i dag fredag den 8. april 2011 tildeler Sønderborg prisen ”Årets Europaby 2011”.  Hun mener, at kommunen allerede formår at tage et tydeligt europæisk perspektiv i sit udviklingsarbejde, og derfor står byen stærk i kampen om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017:

”Jeg synes, det er meget fortjent, at Europabevægelsen har valgt Sønderborg til årets Europaby i 2011. Vi fra Sønderjylland ved, at Sønderborg som by formår at tænke ud over sine egne grænser. Kulturhovedstadsprojektet er et projekt, der også inkluderer Haderslev, Tønder, Aabenraa, Flensborg og som vil binde den dansk-tyske grænseregion endnu bedre sammen. Sønderborg kommune samarbejder tæt sammen med byer syd for Grænsen, og med et kulturprojekt som ”Kulturbro – Kulturbrücke,” der skaber dansk-tyske projekter inden for sport, ungdom og kultur, slår vi fast, at Sønderborg er Danmarks mest europæiske by, og derfor er Sønderborg også det rette bud på Europæisk Kulturhovedstad i 2017,” udtaler Ellen Trane Nørby.

Sønderborg rummer ud over en masse kulturelle oplevelser både en international privatskole og fra august 2011 et internationalt gymnasium.  Derudover har Syddansk Universitet i Sønderborg et flertal af udenlandske studerende. Ellen Trane Nørby er derfor heller ikke i tvivl om, at Sønderborg sammen med resten af Sønderjylland og Sydslesvig har alt hvad der skal til for at blive Europæisk Kulturby 2017.

Hun har kun smil til overs for Aarhus’ slogan ”Rethink”, som byen tror, den kan hive sejren hjem på:
 
”Hvis Aarhus først skal til at ”re-tænke” og genopfinde sig selv som en europæisk kulturby, så synes jeg byen skal genoverveje hvad det er de overhovedet vil som kulturhovedstad. Sønderborg derimod er allerede meget engageret i fælles europæiske kulturprojekter, og byen vil inddrage hele det sydlige Sønderjylland, og de tyske byer tæt på den danske grænse i forskellige kulturelle sammenhænge. Grænselandet indeholder så meget fælles spændende historie og kultur, at det skal resten af Europa have mulighed for at blive inddraget i,” udtaler Ellen Trane Nørby.

Europabevægelsen uddeler Sønderborg prisen på Alsion fredag den 8. april 2011 kl. 18.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *