Kvind dig op og tag ansvar!

Af Merete Riisager, folketingskandidat for Liberal Alliance i Fyns Storkreds, Helle Sjelle, folketingsmedlem for De Konservative, og Ellen Trane Nørby, folketingsmedlem og politisk ordfører i Venstre

Er du kvinde, og overvejer du at stemme på rød blok? Så er S og SF godt i gang med at bilde dig ind, at blå blok vil demontere velfærdssamfundet, at man må vælge mellem skattelettelser eller velfærd, og at 12 minutters ekstra arbejde, afgifter på smøger og et større forbrug i den offentlige sektor er løsningen på Danmarks økonomiske udfordringer. Helle og Villys løsningsmodel er ikke blot forfejlet, den er også naiv og uansvarlig.

Lad os spole tiden lidt tilbage, inden vi forklarer hvorfor. For tre år siden ramte finanskrisen Danmark – og den ramte hårdt. Virksomheder stod uden ordrer i bogen, og rigtig mange danskere fik en fyreseddel i hånden. Op mod 200.000 arbejdspladser er forsvundet, siden krisen ramte os. En krise, som har betydet, at vi står i en situation, hvor vi er nødt til at låne penge for at finansiere velfærdsstaten. Det kan vi ikke blive ved med. Det svarer til, at man i en privat husholdning bliver ved med at købe på kredit eller optage forbrugslån, selvom man ved, at det bliver umuligt at betale pengene tilbage.

Når Helle og Villy vil fremrykke offentlige investeringer – eller sagt på godt dansk: bruge løs af dine og mine penge i den offentlige sektor – så risikerer Danmark at ende som deltager i TV3-programmet ”Luksusfælden”. Men hvorfor ikke hæve skatten, så der bliver råd til velfærd, vil nogen måske tænke? At hæve skatterne med over 30 milliarder kroner, som S og SF vil, giver ikke flere penge til velfærd. Når skatten hæves, får danske virksomheder sværere ved at konkurrere med udlandet, hvor vilkårene for at drive virksomhed er bedre. Når danske virksomheder ikke længere har råd til at blive på dansk grund, flytter de ud af landet, og så mister Danmark arbejdspladser og staten skatteindtægter.

I Venstre, De Konservative og Liberal Alliance vil vi ikke låne os til velfærd eller sætte verdens højeste skattetryk op – det ville være at gamble med Danmarks økonomi og velfærdsstatens fremtid. Vi tror på, at pengene skal tjenes i den private sektor, før de kan bruges i den offentlige sektor. Men for at der kan tjenes penge, må vi sikre gode betingelser for virksomheder rundt omkring i det danske land. Kun på den måde får vi gang i væksten og skabt nye arbejdspladser.

Er du lige så bekymret som os for, hvordan der skal blive råd til velfærd til kommende generationer? Hvordan vi får skabt nye arbejdspladser i den private sektor? Og hvordan vi får vendt underskud til overskud i statskassen? Så burde du genoverveje, om det er en god idé at sætte krydset ved rød blok til det kommende folketingsvalg – højere skatter og velfærd for lånte penge løser ikke de problemer, vi står overfor.

Læs mere på: kvinddigop.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *