Besøg hos de danske tropper

I dag besøgte jeg sammen med Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech og Folketingsmedlemmerne Ib Poulsen (DF), Jonas Dahl (SF), Karsten Nonbo(V) og Hans Chr. Thoning(V) Sigonella basen på Sicilien. Vi fløj fra København i morges kl. 7.50 og tilbragte næsten 4 timer sammen med de danske soldater, inden turen igen gik retur og vi landede i København igen kl. 17.30.

Det har været en kæmpe oplevelse at besøge de seje soldater, der fløj fra Skrydstrup for nu knap tre uger siden. En del af dem kom meget hurtigt afsted fra det Sønderjyske, da vi i Folketinget traf beslutning om dansk deltagelse, mindre end 24 timer efter FN sikkerhedsråd, havde godkendt sikkerhedsresolutionen om beskyttelse af den Libyske civilbefolkning. Allerede et halvt døgn efter den danske beslutning var truffet, meldte de danske tropper sig klar til aktionen og siden har der pågået et intenst arbejde med, at få bygget den danske del af basen op.

De danske tropper laver et topprofessionelt arbejde og for mig var det specielt en stor oplevelse, at snakke både med soldaterne fra Skrydstrup, samt soldater fra andre af landets kasserner og baser. De fortalte om indsatsen i Libyen og hvordan de ofte har nedskudt raketbatterier, som har beskudt civile, såvel som et stort antal ammunitionsdepoter, kampvogne osv. er blevet tilintetgjort. 

Vores danske styrker får stor ros fra de øvrige lande og de gør en dyd ud af at sikre, at de danske fly er 100 % i orden og klar til afgang hele tiden, modsat svenskerne, som stadig arbejder på at få det rigtige brændstof til deres fly, så de kan komme i luften. NATOs krav til “klarhed” ligger på omkring 70 %, men for vores soldater er målet intet mindre end 100 % og det er lykkedes.
 
Jeg synes i høj grad, at vi kan være stolte af vores dygtige soldater og over at vi som samfund reagerede så hurtigt, da Gadaffi begyndte sine overgreb mod egen befolkning. Vores soldater kan i høj grad også være stolte af deres indsats.

2 kommentarer til “Besøg hos de danske tropper

  1. Tak for, at du og dine kolleger tog jer tid til at besøge Sigonella – det betyder meget for os alle hernede:)

  2. Kære Anders,
    Det er os, der takker. det var en fornøjelse at besøge jer på Sicillien.
    Vi ses i DK når “mission complete”
    mvh
    Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *