Sådan bevarer vi kernevelfærden

Vækstforum er netop kommet med sine anbefalinger til, hvordan Danmark skal håndtere udfordringerne efter den globale krise. Der er mange gode anbefalinger fra Vækstforum og det er positivt, at regeringen på lang de fleste områder allerede er i fuld gang, siger Ellen Trane Nørby.

Afskaffelse af efterlønnen.
Styr på de offentlige finanser.
Styrkelse af konkurrenceevnen.

Hvis du tror, det er udpluk af regeringens politiske arbejde, så har du fuldstændig ret. Men det er også blandt de centrale punkter i Vækstforums udspil i forhold til, hvad der kan bringe Danmark igennem de store og vigtige udfordringer, vi står overfor i disse år. 

– Det glæder mig, at der er så udbredt enighed om diagnosen for Danmark og de hovedudfordringer, som vi kan og skal løse inden for de kommende år. Nu glæder jeg mig til, at vi får anledning til at se nærmere på og diskutere detaljerne i de helt konkrete forslag fra Vækstforum, siger Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby til venstre.dk.
 
Vækstforums forskellige udspil og anbefalinger danner baggrund for et nyt vækstudspil, som regeringen præsenterer senere på foråret. Vækstudspillet supplerer dermed bl.a. regeringens udspil til en Tilbagetrækningsreform, en SU-reform, en folkeskolereform, en reform af førtidspensions- og fleksjobområdet mv.

– Vi har længe ment, at det er afgørende med reformer og en ansvarlig økonomisk politik. Derfor er det et rigtig godt signal, at så mange repræsentanter fra samfundet, erhvervsliv og organisationer, som Vækstforum tæller, er enige. Det lover godt for gennemførelsen af politikken, siger Ellen Trane Nørby.

Vækstforum har netop præsenteret ti hovedanbefalinger og en række helt konkrete delanbefalinger til, hvordan Danmark bevarer den gode omsorg for de ældre, får en endnu bedre folkeskole og holder fast i et godt sundhedsvæsen. Og løsningen hedder reformer, som regeringen også er i fuld gang med. Ikke dyre lån og håb om bedre tider, som oppositionen ønsker.

’Derfor er der et stort behov for bredt anlagte og ambitiøse reformer, der kan hanke op i alle områder i det danske samfund af betydning for vores fremtidige vækst og velstand. Der findes ingen lette løsninger på de udfordringer, Danmark står over for’, står der således i optakten til anbefalingerne.

– Regeringen har allerede grebet fat om flere af de centrale punkter, og derfor vi allerede godt på vej. Men selvfølgelig er alle udfordringer ikke løst endnu.     

De eneste, der ikke har kunnet tilslutte sig anbefalingerne fra Vækstforum, er fagbevægelsen. Det kan måske ikke overraske, eftersom udspillet fra Vækstforum gennemhuller rød bloks økonomiske plan.  Vækstforum slår blandt andet fast, at det er helt afgørende, at der er styr på de offentlige finanser, ligesom det klart og tydeligt anføres, at højere skatter ikke er løsningen på Danmarks udfordringer, tværtimod. 

– Det kan efterhånden ikke stå mere klart, at oppositionens plan er dumpet på praktisk talt alle punkter. Jeg kan godt forstå, at det er svært at tackle og acceptere for fagbevægelsen. Men det er ærlig talt uansvarligt, at de melder sig ud og på den måde benytter så vigtig en platform til at slå politisk plat. Det Danmark har brug for mere end nogensinde er politikere og andre beslutningstagere, der er deres ansvar bevidst og har en klar og holdbar plan for, hvordan økonomien skal hænge sammen fremover, siger Ellen Trane Nørby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *