Den banderelaterede kriminalitet skal stoppes i opløbet

Den seneste uge har igen været præget af skudopgør, som efter politiets vurdering kan være banderelaterede. Senest døde en 19-årig mand natten til mandag efter at være blevet skudt i Blågårdsgade på Nørrebro i København. Skyderier på åben gade og ulovlig våbenbesiddelse har vi allerede sat mærkbart ind overfor, men vi er nødt til at målrette konsekvenserne yderligere mod banderne.

Skal vi bandekonflikten til livs, er vi nødt til at ramme bandemedlemmerne hårdere, hvis de bliver taget med ulovlige våben gentagne gange. I praksis skal det koste et halvt år mere, hver gang man igen dømmes for besiddelse af et ulovligt våben, for det vil ramme de enkelte bandemedlemmer direkte. Vi skal skelne skarpt mellem personer, der en enkelt gang kommer på kant med loven, og dem som gang på gang lader hånt om vores regler og love og udsætter uskyldige mennesker for fare.

I Venstre foreslår vi derfor at der umiddelbart indføres en frit lejde-aktion, rettet mod ulovlige våben, så alle der har våben liggende kan aflevere dem til politiet. Sidst der var en frit lejde-aktion, som gav mulighed for at indlevere ulovlige våben straffrit, førte det til knap 10.000 indleverede våben. 

Sidst der var en frit lejde aktion var det en kæmpe succes, og hvis vi på den måde igen kan få tyndet ud i omfanget af ulovlige våben, så bør vi klart gentage aktionen. På den måde giver vi også mulighed for, at de kriminelle, som ønsker hjælp til at forlade den kriminelle løbebane, kan melde sig aktivt på banen.
 
Efterfølgende vil ingen kunne komme og sige, at de ikke fik muligheden for at ændre retning. Og derefter ønsker vi at skærpe konsekvenserne. Det skal også være en skærpende omstændighed, hvis man besidder et automatvåben, flere ulovlige våben eller eksempelvis et skarpladt våben. Det er kun rimeligt, at vi retter blikket mod de grove tilfælde, for de udgør en større trussel for danskerne.
 
I Venstre vil vi ikke acceptere, at danskere skal føle sig utrygge, mens en bandekonflikt eskalerer. Derfor skal politiets arbejde bakkes massivt op, så den banderelaterede kriminalitet kan stoppes i opløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *