Ellen Trane Nørby: Den danske fødevarebranche får samme vilkår som resten af EU

Pressemeddelelse:

Fagligheden og sagligheden har sejret. Så kort kan det siges, når Miljøministeren i dag foretager en væsentlig ændring af vandmiljøplanerne og Grøn Vækst aftalen. Danmark er allerede langt foran det øvrige EU, når det drejer sig om at sikre mindre udledning fra landbruget og et bedre miljø, at der ikke er saglige argumenter for at Danmark overimplementerer de fælles EU regler

 – ”Fagligheden og sagligheden har sejret. Jeg er overordentlig glad for at det nu er lykkedes at få udskudt reduceringen af 10.000 ton kvælstof frem til 2027, det betyder at vi i Danmark ikke mister konkurrenceevne og de 150.000 jobs, der i dag findes i fødevaresektoren.” Udtaler Venstres folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby.

Udmeldingen om udskydelsen kommer ovenpå omverdensanalysen, som viser, at de øvrige EU-lande, herunder vores naboer mod syd Tyskland og Holland først vil gennemføre reduktionen af kvælstof i 2027. Det samme kommer nu til at ske i Danmark. Først med en reducering af 9.000 ton frem mod 2015 og derefter de 10.000 ton, frem mod 2027.

-“Dansk landbrug har årligt en indtjening på 151 mia. kroner. Det er penge vi ikke kan undvære, hvis vi skal kunne finansiere vores velfærdssamfund med gode skoler og sygehuse. Vi skal sikre, at dansk landbrug får ordentlige rammevilkår, som gør det muligt at konkurrere på lige vilkår med vores nabolande, samtidig med at vi sikre miljøet.” Udtaler Ellen Trane Nørby.

Over det seneste år har Ellen Trane Nørby, MF(V) brugt meget tid på landbrugets rammevilkår og de mange arbejdspladser, der findes i den danske fødevaresektor. Udover at deltage i en lang række møder med landbruget, har hun ligeledes sørget for at såvel Fødevareminister Henrik Høegh, Miljøminister Karen Ellemann og seneste Energiminister Lykke Friis har besøgt det Syd og Sønderjyske. Seneste mødte Lykke Friis i sidste uge LandboSyds medlemmer til et stormøde om landbruget som energileverandør.

En kommentar til “Ellen Trane Nørby: Den danske fødevarebranche får samme vilkår som resten af EU

  1. Ehmmm hvad så med fedt afgiften den rammer jo bagerier og min arbejdsplads som en hammer !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *