Bevar Sønderborg Lufthavn

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti har i deres fælles skatteudspil » Fair forandring « , foreslået at indføre en ekstra skat på flybilletter. Hvis dette tiltag bliver en realitet, vil det ikke kun skade Sønderborg Lufthavn, men også væksten og udviklingen i vores område. I 2006-2007 var jeg med til at sikre afskaffelsen af passagerafgiften, nu vil Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti genindføre den, det er den direkte vej til lukning for lufthavnen.

Skatteministeriets beregninger viser at afgiften alene på ruterne mellem Sønderborg og København, vil belaste de rejsende med i alt 5,2 millioner kroner. I oppositionens udspil » Fair forandring « , har man foreslået at passagerafgiften på 75 kroner på hver solgte flybillet genindføres. I alt vil det betyde at flypassagererne i Danmark skal betale i alt 700 millioner kroner mere for billetterne.

Man kan bare se syd for grænsen, hvor Lübeck lufthavn, er blevet helt affolket og nu er lukningstruet, siden at man i Tyskland indførte en lignende passagerafgift. Siden afskaffelsen af passagerafgiften har lufthavnen oplevet en fremgang i antallet af personer der flyver fra Sønderborg. I 2010 fløj i alt 79.490 passagerer fra Sønderborg lufthavn, en stigning på 11 procent i forhold til 2009.

Vi skal have vækst og udvikling i Sønderborgområdet. Det tager næsten fire timer med toget til København og kun 35 minutter med fly. Hvis Sønderborgs erhvervsliv skal have ordentlige muligheder for, at kunne være i kontakt med deres samarbejdspartnere i ind og udlandet, så nytter det ikke at lægge afgifter på flyrejser.

En kommentar til “Bevar Sønderborg Lufthavn

  1. De 5,2 millioner kroner det vil koste de rejsende i Sønderborg, dækker ikke engang det underskud som lufthavnen har. Hvornår bliver der egentlig stillet krav til at lufthavnen skal klare sig selv? Statsstøtte, kommunal støtte og nu vil man søge EU om støtte til at blive binational. Åbenbart virke det som om det er blevet en sovepude for lufthavnen at skatteyderne skal betale. Det virker grotesk at man kan blive ved med at tilbyde gratis parkering, gratis kaffe, gratis internet, man går simpelthen på rov hos naboen med skatteydernes penge. Hvor er de frie markedskræfter henne?
    Er det rimeligt at der skal gøres så meget forskel på lufthavnene? Er det rimeligt at stoppe så mange offentlige kroner eks. i CPH til ruteudvikling, som i forvejen kører med milliard overskud? Er det fair at Billund og Århus lufthavne ikke kan få offentlige tilskud, når lufthavne som Sønderborg Odense Esbjerg Karup og Ålborg kan det?
    For min skyld må man gerne drive en lufthavn, men det skal ikke være for mine penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *