400.000 kr. til Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle er et nationalt kulturminde. Møllen symboliserer for mange hele essensen af grænsregionens historie. Møllen i i høj grad et nationalt symbol som vi skal værne om. Derfor er jeg også glad for at Dybbøl Mølles økonomi, men et tilskud 400.000 fra kulturministeriet, igennem tipsmidlerne, får en hjælpende hånd til bevaringen.

At Dybbøl Mølle skal være bedre sikret økonomisk, er noget jeg har arbejdet for længe, og det var også derfor, at jeg i juni 2010 havde Kulturministeren på besøg i Sønderborg. Med dette tilskud sikrer vi økonomien her og nu, men på lang sigt er der stadig en udfordring. Derfor er min kamp for at få Dybbøl Mølle på finansloven, lige som bl.a. Roskilde Domkirke og Fregatten Jylland er det, ikke slut.

Vi har i Sønderborg området en kulturarv, som vi kan være stolte af, Dybbøl Mølle, Nydam Mose, Cathrinesminde og de gamle slotte, for bare at nævne nogle få eksempler er altsammen udtryk for en stor og den flotte kulturarv, som præger vores område. Derfor er det også vigtigt, at vi sikre det økonomiske fundament, for at vores fælles fortid bliver bevaret og formidlet bedst muligt.

Ud over at Dybbøl Mølle har stor historisk og kulturel værdi, må vi heller ikke underkende dens turismemæssige værdi. Med Tim Buk-Swientys fremragende bøger om slaget i 1864, har mange danskere fået øjnene ekstra op for området. Med en mere strategisk satsning på turisme end tidligere, er Dybbøl Mølle på alle måder en helt central del af Sønderborgområdets identitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *