Venstre: DR skal dække danskerne bedre

DR har i dag fået sin nye public servicekontrakt. Public service-kontrakten fastlægger rammerne for DR’s virksomhed i årene 2011-2014. Licenskronerne skal bl.a. bruges til at dække hele Danmark langt bedre, sende mindst 4.985 timers nyheder årligt, og sikre bedre formidling til børn og unge.

– DR er og skal være hele DANMARKS Radio. Derfor er jeg glad for, at vi med den nye public service-kontrakt har sikret, at hele landet fremover skal dækkes bedre. Også dansk kultur og kvalitet i nyhedsformidlingen er sat i højsædet, siger Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby.

Kontrakten er på mange måder er historisk fordi den både giver DR mere frihed under ansvar med mindre detailstyring, men samtidig sætter nye og klare rammer for DRs virksomhed og for anvendelsen af de 3,5-4 milliarder kroner licens.

– Vi opkræver ikke licens for at DR skal være som alle de andre. Licensen forpligter. DR er en institution i dansk kulturliv, som alle danskere betaler til. Derfor har DR pligt til at sikre et bredt og variet udbud af programmer, som afspejler danskerne, såvel som programmer, der ikke kan fås på alle andre kanaler, siger Ellen Trane Nørby og fortsætter:

– Vi gør op med tanken om, at DR er TV og Radio. DR er et public service-medie og derfor skal bl.a. nettet og HD bruges langt mere aktivt til at formidle nyheder og public service, ikke mindst til de yngre målgrupper, der ikke nås via DR1 og DR2.

Public service-kontrakten stiller også krav om et øget omfang af dansk musik i radio og tv, mere dansk drama, og at der skal laves nyhedsformidling i børnehøjde. Kontrakten sikrer på mange måder et generelt løft i public service, så der kommer mere kvalitet i programmerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *