Ellen Trane Nørby: Vigtig støtte til Dybbøl Mølle sikret

Pressemeddelelse
 
– Jeg er oprigtigt glad. Sådan lyder Ellen Trane Nørbys reaktion på meldingen om, at Dybbøl Mølle sikres 400.000 fra kulturministeriet, igennem tipsmidlerne. Siden jeg i juni 2010 havde kulturministeren på besøg i Sønderborg, har jeg håbet på at vi kunne finde en løsning.
 
Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, der var partiets kulturordfører fra 2005-2007, har over en lang periode arbejdet for, at Dybbel Mølle kom på finansloven, lige som bl.a. Roskilde Domkirke og Fregatten Jylland er det.
 
I juni 2010 besøgte Kulturminister Per Stig Møller, Dybbøl Mølle, efter invitation fra netop Ellen Trane Nørby. På det tidspunkt ville kulturministeren ikke love at Dybbøl Mølle kom på finansloven, men han garanterede for at den gamle mølle, ville have det nødvendige økonomiske sikkerhedsnet. Det løfte er nu indfriet.
 
– Dybbøl Mølle er et nationalt kulturminde, som alle danskere bør kende til. Derfor er det også vigtigt at værne om.
 
Kampen for at få Dybbøl Mølle på finansloven er dog ikke slut pointerer Ellen Trane Nørby, men med tilskudet kan Dybbøl Mølle økonomisk gå en mere sikker tid imøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *