Jagten på prostitutions-bagmænd skal intensiveres

Hvis der skal dømmes flere bagmænd til menneskehandel i Danmark er det vigtigt, at få de handlede kvinder til at vidne mod dem, siger socialordfører Ellen Trane Nørby, der derfor vil skabe tillid mellem myndigheder og kvinderne.

Jagten på bagmænd, der tjener stort på at handle kvinder skal intensiveres. Det siger Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby i dagens udgave af Politiken.

– Det er vigtigt, at vi får flere dømt for menneskehandel, derfor skal vi have flere af kvinderne til at vidne. I denne sammenhæng er kvinderne ofre, som bliver udnyttet på det groveste. Det er naturligvis de kriminelle og ikke ofrene, vi skal sørge for bliver straffet, siger Ellen Trane Nørby.

 

Men i dag går mange af de ’store fisk’ fri. Det sker blandt andet fordi, at kvinderne ofte er udstyret med falske pas, og derfor bliver de tiltalt for dokumentfalsk. Det vil Venstre ændre, så det bliver lettere at få fat i bagmændene til den organiserede kvindehandel i Danmark.

– Når det første, man bliver mødt med, er en sigtelse for et falsk pas, så mister man tilliden til de danske myndigheder.  Mange af de kvinder, der er tale om her, kommer fra et samfund, hvor politiet og politikerne er lige så korrupte som de bagmænd, der udnytter dem i Danmark. Derfor er det vigtigt, at de ikke bare rykker direkte i fængsel, siger Ellen Trane Nørby til venstre.dk.

– I København i dag er det bare sådan, at handlede kvinder ofte køres til Vestre Fængsel, når de bliver taget i en razzia. Det svækker deres tillid til systemet, og derfor skal den praksis stoppe, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *