En langt bedre Folkeskole

I dag fremlægger regeringen sit nye folkeskoleudspil. Der er tale om et udspil, der har været undervejs det seneste år, og som med rejsehold og bidrag fra hele landet og fra elever, over forældre til skoleledere skal sikre, at vi får en bedre folkeskole. Udspillet er en direkte afløber af Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale sidste år. Her gav han et læseløfte til alle danske børn. Fremover skal ingen forlade 2. klasse uden at kunne læse.

Der er sket et enormt fagligt løft af folkeskolen siden regeringen trådte til. I dag læser børn i 3. klasse lige så godt, som de tidligere gjorde i 4. klasse, og danske elever er i dag ligeså gode til naturfag, som de tidligere var i 5. klasse. Desværre ser vi, at den danske folkeskole trods et kæmpe fagligt, såvel som bygningsmæssigt løft bliver overhalet af andre landes grundskoler, hvor lysten og viljen til at lære mere har været endnu stærkere end i Danmark.

Skal vi klare os i den globale konkurrence, og skal vi sikre, at danske børn og unge møder verden med de bedste kort på hænderne, så skal vi altså have en endnu bedre folkeskole.

Men det nye udspil sætter vi læring, trivsel, nysgerrighed, videbegærlighed og faglighed i centrum. Alle børn glæder sig til første skoledag, alle børn er nysgerrige, og det er den lyst til altid at lære mere og turde afprøve den viden, man tilegner sig, som vi nu styrker. Vi afsætter knap en milliard ekstra til at styrke undervisningen. Penge, der kommer fra vores reform af såvel SU-systemet, som førtidspensionsreformen.

Oplægget er netop blevet præsenteret som du modtager dette nyhedsbrev og har du lyst til at læse mere, så følg dette link:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Folke/PDF10/101208_Folkeskolereform_web.ashx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *