Pressemeddelelse: Rute 11 mellem Tønder og Esbjerg prioriteres i ny trafikaftale

Igennem flere år har der været et stærkt ønske om at udbygge rute 11 mellem Tønder og Esbjerg. Nu begyndes planlægningen. 

– Med den nye trafikaftale er vi kommet et stort skridt tættere en realisering af udbygningen af rute 11, siger Ellen Trane Nørby, der er valgt til folketinget i Sønderjylland for Venstre.

Trafikaftalen om udmøntningen af en række puljer for mere end 1,5 mia. kr. mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre er netop indgået. 4 millioner kroner sættes af til en forundersøgelse af mulighederne for en udbygning af ruten mellem Tønder og Esbjerg og yderligere reserveres der 40 millioner kroner til en VVM-undersøgelse af ruten.

 

– Den nye trafikaftale fortæller, at vi prioriterer infrastrukturen højt. Det er enormt vigtigt at vi ser på, hvordan vi skaffer bedre vækst og udvikling i hele Danmark. Vi skal huske på at hurtig og effektiv transport er med til at øge konkurrencedygtigheden og sikrer en bedre mobilitet, når erhvervslivet skal fragte varer og flytte servicer fra A til B. Derfor er jeg meget glad for, at vi i aftalen tager skridtet og begynder de første konkrete undersøgelser af en udbygning af rute 11, siger Ellen Trane Nørby.

På længere sigt skal vi forbinde Tønder/Esbjerg med Tyskland via en sydgående motorvej ned til grænsen – og dermed forbinde den sønderjyske vestkyst med resten af det europæiske vejnet.

– Jeg håber at det ender med en parallelmotorvej til E45. Med en motorvej vil Tønder og Esbjerg Kommune kunne styrke erhvervsudvikling på et helt nyt niveau, men først og fremmest er det er glædeligt, at vi med trafikaftalen igangsætter flere initiativer i det syd- og sønderjyske, som helt konkret vil gøre en forskel for borgerne, slutter Ellen Trane Nørby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *