Pressemeddelelse: Transportministeren besøger Sønderborg

Selvom kalenderen siger efterårsferie, er Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, og Transportminister, Hans Christian Schmidt (V), og regionsmedlem John Lohff (C) alligevel i arbejdstøjet på mandag, hvor Transportministeren besøger Sønderborg. Venstre og De Konservative i Sønderborg bruger muligheden til sammen at invitere områdets erhversliv til et møde med ministeren.
“Der sker rigtig meget i Sønderborg på transportområdet i øjeblikket. Der arbejdes på at gøre Sønderborg lufthavn til en bi-national lufthavn, hovedvejen ved Madeskovejen skal vi have udvidet, og så skal vi have set på, hvordan vi løser den årelange problemstilling om perronen på stationen. Også visionen om en fast forbindelse mellem Als og Fyn er vigtig at bringe aktivt ind i den nationale debat om fremtidens infrastruktrur i Danmark. Derfor er det positivt at Transportministeren kommer ned for at være med til at løse de politiske knuder, der kan være.” Udtaler Ellen Trane Nørby.
 
“Skal Sønderborgområdet også på lang sigt være et vækstområde skal vi være visionære. Tanken om en bro mellem Fynshav og Bøjden er både visionær og på ingen måde urealistisk. Derfor glæder jeg mig til at tage den sag op med ministeren og erhvervslivet.” Udtaler John Lohff, regionrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti og formand for Sønderborg kommunes konservative partiforening. John Lohff har netop som regionrådsmedlem fået en undersøgelse af potentialet for en Fynshav-Bøjden bro sat på regionens budget.
 
Det er den syvende minister som Ellen Trane Nørby i indeværende år har fået til at komme til Sønderborg, for at se på muligheder og udfordringer i området, inden for de respektive ministres ressortområder.
 
Transportministerens program starter i Sønderborg lufthavn, til et møde med lufthavnens ledelse, og politiske aktører, om lufthavnens fremtidige planer og muligheder. Herefter skal ministeren på en rundtur for både at se, hvor langt man er med motorvejsbyggeriet, men også se rundkørslen ved Grundtvigs Alle som skal udbygges og hovedvejsstykket ved Madeskoven, som bl.a. Ellen Trane Nørby ønsker udvidet. Rundturen slutter ved Alsion, hvor man først ser på de problemstillinger, der fortsat er, inden at Venstre og Konservative sammen byder erhvervslivet til møde med ministeren. På mødet skal der specifikt tales om potentialet for en bro mellem Fynshav og Bøjden.
 
“Transportsektoren og erhvervslivets muligheder for hurtigt at få transporteret varer, spiller en stor rolle både for Sønderborg og hele Sønderjylland. Derfor er det vigtigt hele tiden at have fokus på optimale transportforhold, uanset om vi snakker offentlig eller privat transport, og uanset om vi snakker i luften, på vejen eller på vandet”. Slutter Ellen Trane Nørby og John Lohff.
 
Program for ministerens besøg:
 
09.00-09.30: Møde i Sønderborg lufthavn.
 
09.45-10.15: Rundtur for at se motorvejsbyggeriet, rundkørslen ved Grundtvig Alle og hovedvejen ved Madeskoven.
 
10.15-10.40: Møde ved perronen på Sønderborg station, for sammen med aktører fra Syddansk Universitet at se på problemstilllingerne.
 
11.00-12.00: Venstre og Konservative byder erhvervslivet til møde med Transportministeren med særligt fokus på potentialet for en bro mellem Bøjden og Fynshav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *