Giv børn og unge de bedste betingelser

Ghettobørn fra belastede familier skal hjælpes. Sprog, viden og arbejde er nøglerne til at bryde den negative sociale arv. Kriminelle unge skal hjælpes videre til et normalt liv. Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby er ikke i tvivl. Regeringens ghettoudspil – Ghettoen tilbage til samfundet” vil give ghettobørn og unge optimale betingelser og muligheder.

-Børnehaven er stedet, hvor børnene udvikler det danske sprog og lærer at omgås andre. Det nytter ikke noget, at et barn møder op på første skoledag uden tilstrækkelige sprogkundskaber. Så er barnet allerede bagud i forhold til hans eller hendes kammerater, et let offer for mobning og med en skæv begyndelse på lærings og uddannelsesvejen siger Ellen Trane Nørby.

For at sikre lige vilkår for alle børn pålægges kommunerne nu at sprogscreene børnene ved tre-års-alderen. Er danskkundskaberne ikke i orden, skal kommunen sikre, at barnet kommer i børnehave og får friplads. Nægter forældrene, kan de trækkes i børnechecken.

For de unge, der allerede har indledt en kriminel løbebane og er idømt fængsel, skal udslusningsforløbet fra fængslet gøres langt bedre og målrettet den enkelte unge, så man undgår, at de falder tilbage i den samme løbebane og risikerer igen at havne i problemer.

Men vi skal også motivere. For at sikre, at utilpassede kriminelle unge hurtigt kan komme tilbage til et normalt liv med arbejde eller uddannelser, vil vi fremover lade mindre lovovertrædelser stå i kortere tid på den unges straffeattest. Vi vil ganske enkelt give de unge en chance mere, siger Ellen Trane Nørby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *