Find en løsning!

Hvis folkeskolen skal overleve som folkets skole, er det afgørende, at den får lov til at udvikle sig og forny sig. Samarbejdet mellem Team Danmark og 42 af landets folkeskoler om oprettelsen af idrætsklasser er et eksempel på netop udvikling og fornyelse. Både store og mindre kommuner deltager og idrætsklasserne har på flere niveauer været en enorm succes. I Syddanmark er det Esbjerg, Vejle, Fredericia, Kolding og Haderslev som tilbyder idrætsklasser.

 I nogle kommuner har idrætsklasserne været med til at fastholde ressourcestærke børn på skoler, der var på vej mod ghetto-status. I andre kommuner har elever med særlige egenskaber fået optimal mulighed for at udvikle deres sportslige talent sideløbende med den sædvanlige undervisning. Og skolerne oplever naturligt nok større og større efterspørgsel. I dag går mere end 10.000 folkeskoleelever således i idrætsklasser. Det viser at Folkeskolen har fået lavet et tilbud, der tiltrækker elever. Også elever, der måske ellers ville vælge en privatskole. Det er derfor helt galt, hvis ordningen nu skal stoppes.

 Den danske folkeskole skal kunne favne alle, både stærke og svage elever. Det gælder ikke kun inden for de boglige fag, men også inden for idræt. Den danske folkeskole skal både kunne virke som social opsamler og som elitedyrker. Med oprettelsen af idrætsklasserne er der taget et skridt i den rigtige retning. Og vi ser gerne at man i folkeskolen bliver endnu bedre til at motivere og undervise eleverne efter evner og talenter. Derfor vil vi gerne appellere til, at undervisningsministeren finder en løsning, så idrætsklasserne kan fortsætte. Lad os én gang for alle få gjort op med dogmet om, ”hvad ikke alle kan lære, skal ingen lære”.

Indlægget er skrevet i samarbejder med Ulla Tørnes og Eva Kjær Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *