Designskolen i Kolding får økonomisk løft

En ny aftale om de videregående uddannelser under Kulturministeriet er netop blevet  indgået, og aftalen sikrer Designskolen i Kolding et  stort økonomisk tilskud. I perioden 2011-2014 tilføres designskolen en ekstra bevilling på 4000 kr. pr. studerende. Og aftalen vækker glæde hos det sydjyske folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V),  der har kæmpet for en økonomisk ligestilling mellem Danmarks Designskole og Designskolen i Kolding siden hun blev valgt i 2005. Ellen Trane Nørby er medlem af Kulturudvalget i Folketinget og er tidligere kulturordfører for Venstres Folketingsgruppe :

 ” Jeg er utrolig tilfreds med, at vi med den nye aftale har besluttet at give et økonomisk løft til den populære Designskole i Kolding. Skolen har bevist, at den kan tiltrække unge fra hele landet, fordi undervisningen og fagligheden er i orden, og kreativiteten spirer blandt de studerende. Vi skal sørge for, at der er stærke kreative uddannelser i hele landet, også i Sydjylland, og det er aftalen med til at sikre fremover,” udtaler Ellen Trane Nørby, og fortsætter:

 “Det er også en stor sejr, at det nu lykkes for Designskolen i Kolding at blive gradvist kompenseret for sin momsudgift på 2,6 mio. kr. om året. På den måde sikrer vi nu ligestilling mellem Designskolen i København og den i Kolding, som tidligere ikke har været tilfældet.”

Designskolen i Kolding Skolen har ca. 390 studerende, og der optages ca. 90 nye studerende årligt. Skolen uddanner designere, der bliver specialister inden for et specifikt fagområde som f.eks. tøj-, møbel- eller grafiskdesign. Og nu kan både skolen og borgere i det sydjyske område glæde sig over, at der også fremover vil blive uddannet dygtige designere, der aktivt kan bidrage til, at det kreative miljø og kulturen fortsat kan udvikle sig i Kolding-området og i resten af Sydjylland:

Kolding Designskole har gennem en årrække været med til at sætte Kolding og hele det sydjyske område på det kreative landkort. De studerende giver de lokale borgere nye kulturoplevelser, når de ofte viser deres flotte arbejde frem, og skolen bidrager til, at kreative miljøer og engagerede kulturpersoner ikke kun eksisterer i de største danske byer. Nej det lever i bedste velgående på Designskolen i Kolding, og den nye aftale vil være med til at styrke det,” udtaler Ellen Trane Nørby.

Aftalen for de videregående uddannelser under Kulturministeriet gælder for perioden 2011-2014.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *