S+SF’s flybilletskat rammer Udkantsdanmark

”At rejse er at leve” sagde H.C. Andersen. Og rejserne bragte ham vidt omkring, også til Augustenborg og Sydjylland. Dengang var det omstændelig en opgave at komme ud i verden og alene turen gennem Danmark kunne tage flere dage. I dag går det heldigvis meget hurtigere.

En af årsagerne er det fine netværk af indenrigsruter, der gør det muligt at nå frem og tilbage mellem Billund/Sønderborg og København samme dag; og vel at mærke uden at skulle tilbringe hele dagen på motorvejen eller i en togkupé.

Mange af indenrigsruterne kan imidlertid gå hen og blive historie ligesom H.C. Andersen. Vores hurtige vej ud i verden fra Syd- og Sønderjylland vil være væk, hvis SF og S får flertal efter næste valg til at lægge en ekstraskat på flybilletter. Formålet er at tvinge flypassagererne til at tage toget i stedet, og dermed vil grundlaget for mange af vores flyruter mellem de danske byer forsvinde.

Søvndahl og Thorning-Schmidt har den holdning, at flytrafik er dårligt for Danmark. Det er let nok at mene, hvis man som Helle bor i mondænt kvarter i det indre København, og kan cykle til og fra arbejde.

Helt så nemt er det ikke, hvis du bor i Jylland eller på Bornholm, og er afhængig af at skulle til fx København i forbindelse med dit arbejde eller blot har lyst til at rejse udenlands en gang i mellem. Så er det naturligvis udelukket at cykle, og en biltur på adskillige timer, både frem og tilbage, frister heller ikke ligefrem, da slet ikke hvis SF og S også får held til at indføre høje kørselsafgifter på hver kørt kilometer som de har foreslået.

Det alternativ de røde oppositionspartier så brændende ønsker, at vi skal vælge, nemlig toget, er heller ikke nogen reel mulighed for dem, der ikke har en station i baghaven eller ønsker at drage af sted før solen står op og vende hjem igen, efter at familien er gået i seng.

Med 4-5 timer hver vej til og fra Aalborg,knap 4 fra Esbjerg eller Sønderborg, så bliver der ikke megen tid i København. Bor du et stykke fra banegården bliver det helt umuligt. Derfor siger det sig selv, at Helle og Villys planer om en skat på flybilletter vil være det rene gift for de dele af Danmark, der ikke ligger på Sjælland, og især for de små og mellemstore byer, der hverken har et IC3-tog eller en motorvejsafkørsel som nabo.

Vores samfund, er allerede i dag hårdt presset af bevægelsen mod de store byer. Vi vil miste endnu flere borgere, hvis muligheden for at bo tæt på naturen og samtidig passe et arbejde, som indimellem kræver en tur til København, forsvinder. Alt sammen fordi SF og S vil lægge en ekstraskat på flybilletter, så indenrigsruterne bliver urentable.

Det er muligt, at S-lederen kan spadsere gennem København til og fra arbejde og derfor ikke vil blive berørt, men vi har til gengæld meget svært ved at se, hvilken glæde pendlerne og yderområderne har af en skat på flybilletter.

Indlægget er skrevet i sammen med Venstres MF og skatteordfører, Mads Rørvig.

2 kommentarer til “S+SF’s flybilletskat rammer Udkantsdanmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *