Pressemeddelelse: Trane Nørby undrer sig over beslutning om Hjertecenter Varde

”Det lugter meget af centralisering for centraliseringens skyld”, sådan siger det sydjyske folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) om Sundhedsstyrelsens beslutning om ikke at give tilladelse til et fortsat samarbejde mellem Region Syddanmark og privathospitalet Hjertecenter Varde.

Sundhedsstyrelsen har netop slået fast i et brev til Region Syddanmark, at Hjertecenter Varde ikke lever op til Sundhedsstyrelsens krav i forhold til hjertekirurgi og ballonudvidelser, og styrelsen begrunder sin afvisning med, at de volumenmæssige krav ligger under styrelsens krav til et højtspecialiseret center. 

Men denne beslutning og argumentation er Ellen Trane Nørby meget forundret over: ”I juni måned besøgte jeg selv hjertecenteret i Varde, og her fik jeg et klart indtryk af, at de faglige ting var i orden. Jeg tror, at styrelsens embedsfolk har taget en forkert beslutning bag sine skriveborde i København, og ifølge mine oplysninger stilles der ikke lignende krav til f.eks. volume på andre områder, hvor private hospitaler, supplerer det offentlige,” udtaler Ellen Trane Nørby.

Hun vil med det samme rette henvendelse til Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder, for at få ham til at gå ind i sagen: “Jeg håber da også, at ministeren vil  besøge det topmoderne hospital, og jeg følger gerne med, hvis ministeren er interesseret “, siger Ellen Trane Nørby.

”Vi skal sørge for, at der er stærke faglige kompetencer inden for hjertekirurgi i hele landet. Derfor er det vigtigt, at Hjertecenter Varde kan indgå i et samarbejde med Region Syddanmark. Derfor mener jeg, at sundhedsminister Bertel Haarder bør bede sundhedsstyrelsens revurdere dets beslutning, og jeg håber, at ministeren vil besøge Hjertecenter Varde, ” afslutter Ellen Trane Nørby. 

For yderligere oplysninger: 

 Ellen Trane Nørby: 3337 4561

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *