Folketingets kulturudvalg besøger Sønderjylland og Sydslesvig

Det er lykkedes de 2 sønderjyske folketingsmedlemmer, Lise von Seelen (S) og Ellen Trane Nørby (V), at få Folketingets kulturudvalg til Sønderjylland og Sydslesvig. Det betyder, at udvalget i denne uge drager på studietur i grænselandet.

”Vi glæder os over, at vores forslag om besøg i Sønderjylland og Sydslesvig blev accepteret i Folketingets Kulturudvalg. Vi ser frem til at vise vore kollegaer nogle af de mange kulturelle aktiviteter, der foregår i grænsregionen.” samstemmer de to politikere.
 
“Vores område har både en fantastisk kulturhistorie, men også meget at byde på kulturelt fremover, det vil jeg gerne vise frem for folketingspolitikere fra hele landet, så de også kan forstå betydningen af statsligt kulturelt engagement.” Udtaler Ellen Trane Nørby.

”Det dansk-tyske kultursamarbejde er utrolig vigtigt for hele området, ikke kun for vores fælles historie, men også for på mange andre områder at være et attraktivt område.” Fastslår Lise von Seelen.

Kulturudvalget starter i Sønderborg, på tirsdag d. 21. september, hvor man både mødes med såvel nydamselskabet, historiecenter Dybbøl Banke og en række kulturpersoner fra sønderjyske kulturinstitutioner.

Dagen efter går turen videre til Sydslesvig . Efter at have besøgt det danske centralbibliotek i Sydslesvig, Hedebymuseet, Dannevirk museet og Noldemuseet, går turen til Tønder, hvor udvalget efter et besøg på Kunstmuseet i Tønder og kaffe i vandtårnet, sluttes dagen af med at se sort sol over Tønder marsken.

Torsdag besøger udvalget Kunstnerhuset i Skærbæk og slutter turen af med et besøg i Ribe i anledning af byens 1300 års jubilæum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *