12 minutter er rent bluff!

Denne sommer blev det klart at SF og S økonomiske plan Fair Løsning er rent bluff. Vi har længe sagt at SF og Ss plan ikke hang sammen. Den skaber ingen konsollidering af dansk økonomi og hvor udgifterne i planen er meget konkret, så er indtægterne alt andet.  At det så var Fagbevægelsen, der rev tæppet væk under planen var nok den største overraskelse. De skulle bestemt ikke nyde noget af at arbejde længere. I bedste Kejserens nye klæder hev de store fagforbund tøjet af og kort efter havde spindoktorerne i SF da også overbevist Sohn og Villy om at det nok var bedst at slå bak. Derfor blev de 12 minutter ekstra som ellers var det store slagnummer, da planen blev fremlagt nu reduceret til blot at være en overskrift. Gad vide, hvordan reaktionen ville være, hvis Claus Hjort pludselig sagde at finanslovsforslaget bare var en “overskrift”, “en strøtanke” og bare en af mange muligheder…To dage senere fortrød LO så og Børsting måtte rykke ud med forsikringer om at fagbevægelsen da nemt kunne finde mellem 15 og 25 milliarder. Forslagene var lige så luftige som selve SF og S planen og man må spørge sig selv om hvordan i alverden fagbevægelsen kan tage sig selv seriøst når budskabet samtidig var, at det udelukkende var noget de ville forhandle med SF og S, såfremt de skulle komme i regering. Vi har altså at gøre men en dansk fagbevægelse, der ikke vil bidrage til konsolideringen af dansk økonomi på trods af, at den globale finanskrise præcis har presset en række af de selvsamme forbunds medlemmer ud i arbejdsløshed. Jeg håber, at medlemmerne overvejer deres kontingent meget grundigt.

Men lad os se på nogle af de konkrete forslag fra LO. At få flere til at gå fra deltid til fuld tid. Det håber jeg da, at mange vil gøre og det er bl.a. noget som beskæftigelsesministeriet har arbejdet målrettet for, selv regionernes formand Bent Hansen, der stod i spidsen for arbejdet måtte imidlertid konkludere, at det yderst vanskelligt. LO vil en reform af efterlønnen, så flere bliver på arbejdsmarkedet. Velkommen i klubben. Hvis bare SF og S ville så meget, så var vi langt. Nedbringelse af sygefravær. Ja, også det vil vi alle gerne. Bundlinjen er blot, at LO ikke fremlagde et eneste konkret finansierings forslag,d er kan realiseres i morgen. Og dansk økonomi skal allerede konsollideres fra 2011 hvis vi ikke skal ende med at stå tilbage med en meget stor regning og gæld.

Problemet med Villy og Helles plan er, at det aldrig har været en Plan. Fair Løsning er ikke det papir værd den er skrevet på og indholdet er mere en fristil end et bud på en samlet økonomisk plan. Helt hovedrystende blev det da SF i sidste uge så pludselig lovede 10 milliarder ekstra til børnefamilierne. Penge som hverken fremgår af planen eller på nogen måde er finansieret og penge som blot vil sende den danske økonomi endnu længere ud i en gældsfælde.

Jeg håber, at befolkningen får øjnene op for, at fair forandring er farlig forandring. Når man allerede i dag ved, at hver nyfødt dansker der fødes modtager mere i offentlig støtte, end vedkommende bidrager med. Dermed er vi allerede i gang med at save den gren over som det danske velfærdssamfund hviler på. Og Villy og Helles forsøg på at bestikke danskerne til at stemme på dem ved at love velfærdsfest for lånte penge vil kun gøre situationen værrere.  Vi er nødt til at lægge kursen markant om og istedet fokusere på, hvordan vi skaber varig vækst i Danmark. Den globale finanskrise har vist, at det er nye tider og konkurrencen fra Kina, Indien m.fl. er hård. skal vi sikre, at der også om tyve år er råd til velfærd i Danmark, så skal vi have gang i den danske vækst, udvikling og innovation. Vores virksomheder skal sikres orentlige konkurrencevilkår, bureaukratiet og kontrollen skal reduceres og virkelysten, iværksætteriet og det personlige initiativ sættes i højsæddet.

Jo, Villy og Helle kan sikker holde et brag af en velfærdsfest for lånte penge, men tømmermændene derpå vil være hårde og gælden overladt til næste generation i bedste Anker Jørgensen stil. Varig dansk velfærd forudsætter vækst. Og det er den dagsorden regeringen vil bruge efterået på at sætte. Vækst, udvikling og initiativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *