Miljøministeren besøgte Sønderborg

I går besøgte Miljøminister, Karen Ellemann, Sønderborg. Det var et godt besøg hvor ministeren blev indviet i ProjectZero projektet, så Danmarks første energiplus hus, som producere mere energi end det forbruger, samt et afsluttende gårdbesøg, med fokus på biogasens potentiale i området.

Derudover besøgte vi også Helsam, som er blevet en del af de virksomheder i Sønderborg området, der arbejder aktivt for at være med til at gøre Sønderborg til en CO2 netutral kommune i 2029.

Besøget viste igen at Sønderborg kommune er en kommune hvor der sker noget. Inden for det seneste år, har 4 ministre besøgt området.

En kommentar til “Miljøministeren besøgte Sønderborg

 1. Dejligt at du fortæller om vores skønne by der har så meget at byde på :O)

  Så mangler vi blot noget initiativ fra regeringen der flytter noget!

  Anders Fogh, valgte jo i 2001 Lomborg frem for at satse på Green tech. En katastrofe brøler!… se hvordan Tyskland i dag har top expertice på sol og biogas, med beskæftigelse til 100.000 vis af mennesker. Det kunne have været Danmark. Selv England har nu indført tilskudsordninger for produktion af grøn energi.

  Måske Novo kan redde os i fremtiden med 2. gen. biobrændstof, når Nordsøolien slipper op og vindmøllebranchen flyttet til udlandet. Men det er et enkelt spinkelt håb.

  Det er da godt vi stadig har gode initiativer i industrien på Greentech, på trods af “Lomborgernes” og liberalisternes korstog mod et hvert miljø og grøn energi initiativ fra offentlig side.

  Hvis man venter på at noget skal kunne betale sig, så er løbet kørt. Så er det kun de store konglomerater og lavtlønslandene der kan være med. Vi er som nation nødt til at turde investere i fremtiden ved at stimulere et hjemmemarked.

  Danmark var aldrig blevet en vindmøllenation hvis ikke der havde været initiativer til at stimulere hjemmemarkedet. Tænk på alle de arbejdspladser, know how og export vi var gået glip af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *