På kulturel rundtur med ministeren i Sønderborg

Sønderborgområdet har en fantastisk kulturarv, som jeg fik mulighed for at vise frem til kulturminister Per Stig Møller, da han den 25. juni 2010 brugte en hel dag i Sønderborgområdet. På vores kulturelle ”rundrejse” besøgte vi bl.a. Nydam Mose, hvor ministeren fik set det store arbejde, der foregår med arkæologisk udgravning. Dagens frokost fandt sted på Alsion. Her fik vi en gennemgang af Sønderborgs arbejde for at blive europæisk kulturhovedstad i 2017, samt en orientering om Frank Gehry projektet på Sønderborg havn.

Det er meget vigtigt, at kulturministeren nu har set, hvad Sønderborg kan byde på. Især er jeg glad for, at besøget igen var med til at sætte fokus på Dybbøl Mølle. Den gamle mølle er nemlig et af Danmarks vigtige kulturminder, og derfor synes jeg, at det er meget rimeligt, at den skal på finansloven, så udgifterne til bevaringen af den ikke er et lokalt, men bliver et nationalt ansvar. På Historiecenter Dybbøl Banke fik ministeren lejlighed til at høre om stedets historie, og hvordan man er ved at forberede en genopførsel af slaget ved Dybbøl den 18. april 1864.

Dagens besøg sluttede af i Tønder, hvor kulturministeren bl.a. besøgte Tønder kunstmuseum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *