Hele Danmark skal på udviklingstoget

Jeg er opvokset i det, man nu kalder for ’udkantsdanmark’, nemlig i Lemvig i Vestjylland, og i dag bor jeg i Sønderborg. Derfor ved jeg udmærket, hvordan det er at bo i et område hvor det at tiltrække virksomheder, der kan skabe vækst og arbejdspladser, er en udfordrende og krævende opgave.  Det gør sig også gældende i det sydlige Jylland. Derfor er jeg tilfreds med, at Venstre er det parti, der har udarbejdet et omfattende oplæg med mange konkrete forslag til, hvordan vi kan skabe et Danmark i bedre balance. Vi skal nemlig gøre en aktiv indsats for at gøre alle dele af landet er attraktiv at bo, arbejde, studere og drive virksomhed i.

For at nævne nogle få eksempler fra vores arbejde vil vi sørge for, at erhvervsudviklingen bliver styrket ved at gøre Planloven langt smidigere end den er i dag, ligesom miljøgodkendelser skal være mindre bureaukratiske. Det vil medføre, at iværksættere og virksomheder lettere kan starte op og udvikle sig på en effektiv måde, så de ikke skal døje med en langsom sagsbehandling eller unødvendige regler. Derudover skal vi sørge for, at børn og unge har de bedste muligheder for at gå i skole og uddanne sig uden for de store byer. De små og frie skoler skal derfor have friere rammer til at etablere og organisere sig, og vi skal sørge for, at unge har gode transportforhold til deres uddannelsessteder. Vi foreslår derfor bl.a., at unge på en videregående uddannelse skal have mulighed for kilometergodtgørelse til uddannelsesstedet i de dele af landet, hvor kollektiv transport ikke er en reel mulighed. Det vil kunne give unge og deres familier et incitament til at blive boende i små landsbyer frem for at flytte ind til byerne. Vores oplæg viser, at Venstre har en tankegang og konkrete initiativer, der kan sikre, at også de små samfund og yderområder er med på udviklingstoget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *