Bremen-Boekelo, 19. juli

I går startede dagens rute kl. 07.00, for at komme ud af Bremen, inden den tunge morgentrafik satte ind. Det viste sig at være en god beslutning. Vi fik kørt 22 km på en time, hvilket må siges at være meget godt igennem en storby. Kl. 8.05 var vi et godt stykke uden for byen. 1. depot var i Ahlhorn kl. 9.30, solen havde taget godt fat, så det var lidt svært at leve op til kølige drikkevarer, men der blev taget godt fra alligevel, der skal masser af væske til på en dag, hvor temperaturen kommer op omkring 30 grader. Mens vi stod på parkeringspladsen og indtog diverse sunde og usunde kalorier, cyklede 4 forskellige danske hold forbi os. Men kun et af holdene kørte i Rynke-gult. Der er mange danskere, der vil cykle til Paris, så det det er ikke helt forkert, som den nye borgmester i Islands hovedstad påstår. Han mener, at danskerne cykler hele tiden.

Næste gang der skulle være depot, skulle cykelcomputeren vise 115 km, det blev til 121 km, så det var nogle sultne cykelryttere, der kom ind på en parkeringsplads ved hovedvej 213 lid syd for Haselünne – efter 63 km. Hovedvejen havde heller ikke været rar at cykle på, der var masser af tung trafik, og pladsen var ikke så god, så det tog ikke lang tid at samle lange køer, hvilket kan være temmelig stressende – også for cyklisterne. Det må dog siges, tyskerne til ros, at de er meget tålmodige i trafikken.

Efter depot 2 kunne dele af serviceholdet holde fri, så 2 biler kørte direkte de knap 100 km til hotellet. Men først skulle mekanikerbilen fyldes med lidt mad og drikke til et hurtigt depot senere. Med undtagelse af et enkelt styrt, så var det gået rigtig godt, og allerede kl. 17.15 kunne Team Sønderborg trille ind til hotellet.

Det må siges, at Team Sønderborg er meget godt stillet, hvad angår service. For det første har vi 2 kortlæsere i den forreste bil, som hele tiden kan give meldinger til cyklerne om, hvordan de skal køre. Er de en enkelt gang i tvivl, får holdet besked på at holde en lille pause ved en parkeringsplads, mens de undersøger forholdene for videre kørsel. Det kan spare trætte cykelben for mange kilometer.

På holdet er også fysioterapeut, hvis der er nogle, der har ømme ben, nakke eller skuldre. Vi har også en, der giver akupunktur, hvis der er muskler, der skal løsnes op, og i dag var det særdeles godt at vi også har 2 læger med, dem blev der brug for efter dagens cykelstyrt. Rytteren havde fået en dyb flænge i benet, som blev afhjulpet med en forbinding på stedet, for derefter at blive syet sammen efter ankomsten til hotellet. Cykelmekanikeren må også nævnes. Han har noget at se til, og det må siges, at han gør et stort stykke arbejde. Det ser nemt ud, når han gør det, men når man selv har prøvet nogenlunde det samme tidligere, er man også godt klar over, at det kan tage tid for en, som ikke er vant til det!

Her til aften er flere Rynkeby hold blevet indkvarteret på samme hotel, hvilket bl.a. betyder at statsministeren, som havde taget en enkelt etape med Team Ringe, og Jan Gintberg begge holdt mindre taler for alle. Team Sønderborg underholdt med vores sang, skrevet af Leif Maibom. Nu glæder vi os til 230 km i morgen.

Husk at det stadig er muligt at støtte Børnecancerfonden med 100 kr. ved at sende en sms med teksten Rynke til 1919.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *