Vi vil kæmpe for iværksættere

I 2020 skal Danmark være blandt de tre lande i verden med flest iværksættere. Så klart udtrykte Lars Løkke Rasmussen det, da han i efteråret præsenterede 10 langsigtede målsætninger for Danmark – “Den danske drøm”. Og det er ikke tilfældigt, at Venstre netop prioriterer vækst og iværksætteri meget højt. Hvis vi vil udvikle Danmarks velstand og velfærd og skaffe arbejdspladser til yderområderne i landet, så forudsætter det, at vi har et stærkt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Her spiller iværksætterne en uvurderlig rolle.

Derfor bruger jeg som Venstrekvinde ikke mine kræfter på at gøre livet hårdere for små private virksomheder ved at sætte selskabsskatter – og afgifter op. Det lader jeg oppositionen om.  Dagligt kommer SF og S med nye forslag, der vil gøre det mere vanskelligt at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark, fordi de på såvel regulering, kontrol, løn, miljø, dyrevelfærd mm stiller så høje krav at danske virksomheders konkurrenceevne bliver markant forringet i forhold iværksætter og virksomheder i de omkringliggende lande. I Venstre arbejder vi for at skabe konkrete løsninger til, hvordan vi kan nå vores meget ambitiøse mål. Med Bankpakken og kreditpakken har vi på den korte bane skabt finansiel stabilitet og mulighed for, at virksomheder stadigvæk kan låne penge til sunde projekter, mens erhvervspakken hjælper små og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og eksport. Vi er i færd med en stor afbureaukratisering, og vi vil den overflødige kontrol og regulering til livs. 

I det nye regeringsprogram sætter vi fokus på, hvordan vi konkret kan sikre, at den nystartede iværksætter eller den lille etablerede håndværker kan vælge at vokse sig stor i stedet for at forblive lille. Ligesom vi i højere grad vil bygge bro mellem forskere og virksomheder, så den nyeste viden hurtigt kan blive omsat til produktion af de nyeste teknologiske løsninger. Venstre er partiet, der vil og kan skabe de bedste vilkår for de danske iværksættere og erhvervslivet, og vejen er en helt anden end oppositionens vej med højere skat og mere regulering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *