Vejen viser vejen!

Onsdag den 23. juni tilbragte jeg i Vejen, hvor jeg fik mulighed for at besøge to af byens største virksomheder og fik en rundvisning i det succesfulde Vejen Idrætscenter. Første stop på turen var hos Skare Meat, der er en af landets største fødevareproducenter. Efter en rundtur på virksomheden, hvor jeg fik set, hvordan de ansatte arbejder i produktionen, fra start til slut, havde jeg et informativt møde med direktør Kurt Skare og medejer Gitte Skare. Grunden til, at jeg gerne ville besøge Skare Meat hænger sammen med min interesse for den danske fødevaresektor. Omkring 150.000 danskere arbejder i fødevareindustrien, og det er ét af de absolut vigtigste og største erhverv i det sydjyske område. Derfor må vi politikere heller ikke læne os tilbage og tro, at blot fordi fødevaresektoren gennem tiden har stået stærkt, at fremtiden derfor også er lys og uden problemer. Den danske fødevarebranche oplever i disse år en stor konkurrence fra vores nabolande og resten af EU. Vi skal derfor fortsat have fokus på fødevarekvaliteten, og så skal vi selvfølgelig tage hensyn til miljøet og dyrevelfærden. Men vi skal samtidig holde nøje øje med, at erhvervet ikke bliver pålagt et unødvendigt antal reguleringer, der bremser konkurrenceevnen og gør erhvervet så ufleksibelt, at det i sidste ende betyder tab af gode arbejdspladser.

Hos den verdenskendte belysnings– og lampevirksomhed Louis Poulsen fik jeg en brugbar indsigt i, hvilke udfordringer en stærk dansk design virksomhed står overfor med tiltagende kopiering af designs, samt tyveri og hælervaresalg af dyre design ikoner som PH og Arne Jacobsens klassiske lamper. Besøget gav også mulighed for at drøfte de udfordringer, der er forbundet med at drive virksomhed i et område som Vejen. Virksomheden har tidligere været placeret i København, men valgte for nogle år siden at satse på det jyske, og Vejen er attraktiv med sin infrastrukturelle placering, og fordi der er et spirende erhvervsliv og god arbejdskraft. Louis Poulsen er et godt eksempel på, at vi skal sørge for, at de mindre befolkede områder i Syddanmark netop er så attraktive, at store virksomheder og iværksættere kan se fordelene ved at flytte produktionen ud i landet.

I Vejen Idrætscenter fortalte leder Jakob Sander om de mange populære fritidsaktiviteter, som Vejens borgere kan benytte sig af. Som socialordfører for mit parti, og som tidligere kultur- og idrætspolitisk ordfører, er jeg imponeret over, hvordan et privat initiativ – som idrætscentret er – formår at skabe et så stort udbud af sociale sportsaktiviteter, hvor fokuset er på sundhed, forebyggelse og bekæmpelse af ensomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *