Pressemeddelelse: Kulturministeren besøger Sønderborg

”Vi skal udvikle vores kultur og de kulturelle aktiviteter og fyrtårne over hele landet. Kunst og kultur er med til at inspirere op som mennesker og med til at definere vores identitet. Vi kender alle vores nationale ikoner og kulturelle bastioner og der er ingen tvivl om at vi også i det sønderjyske har en rig kulturarv og du levende nutidigt kulturliv. derfor er jeg også glad for, at det lykkedes, at få Kulturminister Per Stig Møller til Sønderborg.” Udtaler Venstres lokale folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, efter hun har aftalt med kulturministeren, at han besøger Sønderborg d. 25. juni.
 
Per Stig Møller skal bl.a. besøge Nydam mose og Dybbøl Mølle. Sidstnævnte har Ellen Trane Nørby tidligere foreslået, at staten overtager finanseringen af da der i høj grad er tale om et nationalt kulturminde.
 
”Dybbøl Mølle er et nationalt mindesmærke og ikke bare et lokalt anliggende, derfor bør staten tage over, så vi sikrer at den for fremtiden vil stå flot som en del af den danske kulturarv.” Udtaler Ellen Trane Nørby.
 
Besøget kommer kun 20 dage efter en anden markant minister, Venstres Søren Pind, har holdt grundlovstale i Sønderborg, og få måneder efter at Ellen Trane Nørby fik fødevareminister Henrik Høegh til Sønderborg. Dermed må det siges at ministrene vrimler til Sønderborg for tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.