EU giver Mor ret

Europabevægelsen fejrer Mors Dag søndag d. 9. maj og uddeler derfor blomster til mødrene i Dyrehaven, og balloner til børnene. Mors Dag er også Europadagen, og netop EU har gjort meget for Mor. Det er for eksempel EU, som har sikret ligeløn og bedre barselsvilkår.

Næstformand for Europabevægelsen Ellen Trane Nørby udtaler:

”Også på ligestillingsområdet har EU haft en positiv effekt på Danmark, ligesom de nordiske lande har inspireret resten af EU-landene med vores frigjorte livsstil og moderne kultur hvor såvel mænd som kvinder tager grydeskeen i hånden og tager del i børnepasningen.”

Europabevægelsen er i Dyrehaven fra 15.00-17.00 søndag d. 9. maj. Uddelingen af blomster foregår omkring ”Kongeporten”.

Det er en fast tilbagevendende tradition at Europabevægelsen fejrer Europadagen d. 9. maj. I år sker det med arrangementer i bl.a. Aalborg, Odense, Bornholm, Hillerød og København. Europadagen er 60-årsdagen for Schuman-deklarationen, der udstak rammerne for det europæiske samarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.