Et stykke med dobbeltmoral, tak!

Socialdemokraternes ledelse er nu endnu engang blevet fanget i, at de siger et og gør noget andet. Dobbeltmoral så det basker. Først var det næstformanden Mette Frederiksens datter, der skulle i privatskole trods mors hetz mod friskoler. Det samme gælder partiets politiske ordfører Henrik Sass Larsens børn, og nu følger partiformanden Helle Thorning-Schmidt trop. Eksemplerne viser tydeligt, at den socialdemokratiske ledelse fører politik, de ikke selv kan stå indenfor. Gang på gang har Socialdemokraterne angrebet danske privatskoler. Sidste gang var i april måned, hvor partiet meldte ud, at de ville lukke 47 friskoler, fordi deres elevtal var for lave. Og gang på gang har forældre til børn på friskoler skulle høre på socialdemokratiske klagesange om, at de var egoistiske og tog forkerte valg.

Det er selvfølgelig glædeligt, at den socialdemokratiske ledelse endelig kan se de mange fordele ved at have et skolesystem, hvor der både er plads til en stærk folkeskole samt privatskoler. Ærgerligt er det bare, at det ikke smitter af på partiets førte politik. I Venstre vil vi et skolesystem, hvor forældrene selv kan bestemme, hvor deres børn skal gå i skole. Det skal dobbeltmoralske politikere ikke blande sig i. På mange måder er privatskoler et rigtig godt alternativ til folkeskolen, og især i landets yderdistrikter spiller små friskoler en vigtig rolle i de lokale samfund. Socialdemokraternes ønske om at lukke de mindre privatskoler truer eksempelvis også det tyske mindretal i Sønderjyllands muligheder for at lave deres egne skoler.  Muligheden for at kunne vælge frit, skal åbenbart kun gælde for socialdemokraterne selv!

En kommentar til “Et stykke med dobbeltmoral, tak!

  1. Dobbeltmoral – ja – hvordan var det nu med Lars Løkke Rasmussen der kritiserede at folk tog deres børn ud af skole for at tage på vinterferie – hvorefter han selv gjorde det samme. Jamen ellers passede det ikke ind i hans kalender – ikkesandt ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *