Stop hykleriet, Ørskov!

Ligestiling fremmes ved oplysning, gode eksempler og en klar beslutning om at bedømme alle på deres kvaliteter og ikke deres køn.  Ligestilling fremmes ikke af kvoter eller hykleri. Derfor var det en helt surrealistisk oplevelse at læse Stig Ørskovs ”signatur”-artikel i torsdags.

Her blev regering, erhvervsliv og danske mænd i almindelighed hængt ud for at være indspiste og umoderne, hvis man ikke gik med på den formalistiske plan om at mindst 40% af en bestyrelse skal være kvinder.

Med en retorik, som var 70’ernes fremadstormende beton-feminister værdige argumenterede Ørskov for at indføre den norske model og forkaste den danske frihed til at vælge de bedste uanset hvilket køn de måtte være.

Der blev set stort på, at kvinder er på vej frem, at piger er i overtal på vores videregående uddannelser og at en undersøgelse viser, at der kan være forskellige prioriteter mellem kønnene samt at mange kvinder vælger jobs i den offentlige sektor, hvor der er færre bestyrelsesposter.

Det surrealistiske er så at læse lige 30 cm over indlægget, hvor ledelse af Politikens debatredaktion er oplistet. Her er 7 ud af 8 chefer mænd. I Politikens chefredaktion er begge (Ørskov og Seidenfaden) mænd. Det er ikke sket én eneste gang siden avisens begyndelse i 1884, at der har været en kvinde i chefredaktionen. Bestyrelsen for Politiken/JP lever ikke op til jeres egne krav om 40% kvinder. Halvdelen af de kvindelige medlemmer er medarbejdere valgte medlemmer fra JP, og ingen er fra Politiken!

Kunne du ikke stoppe hykleriet, Ørskov. Hvis du mener at skulle sidde på den høje hest og belære andre om deres ledelsesstil og valg, så tag dog din egen medicin først. Hvis du sætter din stilling til rådighed, hvis du indfører et kvotestystem på jeres direktionsgang, hvis du får skiftet bestyrelsen ud, så vil vi i det mindste have respekt for dig. Ellers er der kun et dækkende ord: hykleri.

Indlægget er skrevet i fællesskab af Kristian Jensen og Ellen Trane Nørby, henholdsvis Gruppeformand og Ligestillingsordfører for Venstre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *