Pressemeddelelse: Trafikal handling henover grænsen

”Sønderjyderne skal kunne komme til Århus og til Hamborg uden togskift. det må være en hovedprioritet for den Dansk-Tyske-Trafikkommission som trafikministeren nu nedsætter”, udtaler Eva Kjer Hansen og Ellen Trane Nørby, begge medlemmer af Folketinget for Venstre.

De to sønderjyske MFere roser Trafikministeren for at der nu endelig bliver nedsat en trafikkommission, der skal fokusere på den grænseoverskridende trafikplanlægning. 

”Det har taget alt for lang tid at få nedsat en Dansk-Tysk-Trafikkommission, men vi glæder os over, at den nu er en realitet. Det er vigtigt, at vi sætter fokus på samarbejdet henover grænsen. Vi skal ikke se grænseområdet som to udkantsområder i henholdsvis Danmark og Tyskland, men netop som et brohoved til Europa.”

Eva Kjer Hansen, MF(V) og Ellen Trane Nøby, MF(V) peger ud over togdriften også på to yderligere punkter som Trafikministeren bør bede kommissionen se på.

De to punker er etableringen af en udbygget Vestkystvejforbindelse, der binder Esbjerg, Ribe, Tønder sammen med vejene ned gennem Tyskland og Beneluxlandene. Samt etableringen af en cykelfærge over Flensborg Fjord, så de bløde trafikanter også får kommissionens bevågenhed,

”Vi skal politisk prioritere infrastrukturen, så vores investeringer er med til at understøtte vækst og udvikling i hele landet”. Slutter de to venstrepolitikere, der forventer, at trafikkommissionen vil understrege behovet for investeringer i grænseregionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *