Socialdemokratisk øregas

Hule påstande og uberettiget kritik skal man ikke lede længe efter, når man læser Benny Engelbrechts (BE) læserbrev d. 8. marts i JV. Benny påstår at regeringen intet gør for at hjælpe mennesker der har brug for efteruddannelse. Det er ganske enkelt forkert. Regeringen har afsat 20 mio. kr. ekstra, til at de mennesker der har korte opsigelsesfrister, kan få gavn af de uddannelsestilbud, der bl.a. ligger i varslingsindsatsen. Både DA og LO har bakket op om dette.Dertil kommer en række målrettede initiativer mod hårdt ramte områder bla. i Syddanmark, hvor regeringen i samarbejde med lokale aktører arbejder sammen om at sikre støtte fra EU til målerettede job, iværksætter og efteruddannelsesinitiativer.

Men her stopper BE ikke. BE påstår at beskæftigelsesministeriet og regeringen af løjet om antallet af arbejdsløse. Baggrunden for BEs påstand er en rapport af socialdemokraternes venner, i Arbejdernes Erhvervsråd. Kigger man på hvad denne rapport er bygget på, så falder BEs argumenter helt fra hinanden. AE rådet har sammenlignet en måned, hvor der var ekstraordinært turbo på arbejdsmarkedet (april 2008) med den måned med den laveste omsætningshastighed de overhovedet kan finde (oktober 09). Det er usagligt og giver ikke et retvisende billede af det danske arbejdsmarked.

I Venstre forsøger vi ikke at male et skønmaleri, af den situation vi aktuelt står i. I stedet har vi taget arbejdshandskerne på og lavet en målrettet indsats. Det ses ved en udvidelse af de fleksible regler for arbejdsfordeling, ungepakke for at undgå stor ungearbejdsløshed, ligestilling af arbejdsgivere og lønmodtagere, med og uden overenskomst og lige netop nu er regeringen i gang med at lancere en stor indsats mod langtidsledigheden.

BEs påstand om at regeringen sidder på hænderne holder ikke. Regeringen har arbejdshandskerne på.

En kommentar til “Socialdemokratisk øregas

 1. Hej

  Hold da op hvor er det svært at finde noget som helst om ligestilling på Venstres hjemmeside.

  For nogle måneder siden hørte jeg en skråsikker mandlig venstrepolitiker være imod kønskvotering.

  Kvajpande, uvidende mand, er min første tanke. Ung er han formentlig.

  Jeg er kvinde, 57 år, og er selvfølgelig blevet diskrimineret i forhold til mit køn – som alle under 40 eller det der er yngre.

  Det, jeg ville sige til denne selvsikre mandlige, liberalistiske, Venstre politiker, som syntes det måtte være rædselsfuldt at være kvinde og vide, at man kun fik uddannelsen, arven, jobbet på grund af sit køn, er: tjek lige din historie og dine kilder.

  Mænd er blevet kønskvoteret igennem tusinder af år. Fordi de er mænd. Ikke fordi de bevisligt er klogere, stærkere, bedre til at overleve, sørge for familien med mere.

  Drenge og mænd har fået maden – og pigebørn har sultet. Kun fordi de var mænd – og ikke fordi de var bedre.

  Drenge og mænd har fået uddannelse – og pigebørn har måttet undvære. Kun fordi de var mænd – og ikke fordi de var bedre.

  Drenge og mænd har arvet – og pigebørn har måttet nøjes. Kun fordi de var mænd, og ikke fordi de var bedre.

  Drenge og mænd har – og har haft – ejendomsret til materialer og midler – og piger har måttet klare sig på bedste beskub. Kun fordi de var mænd. Ikke fordi de var bedre.

  Drenge og mænd har og har haft ejendomsret over deres koner og børn. Kun fordi de var mænd. Ikke fordi de var bedre.

  Det gælder stadigvæk for størstedelen af verdens befolkning.

  Det gjaldt også i min ungdom. Jeg er 57 år gammel.

  Min fysiklærer mente, at jeg var meget god af en pige at være. Men selvom jeg var i toppen rent vidensmæssigt, fik jeg samme karakter, som den dreng, der var dårligst til fysik. Piger fik allerhøjest karakter som den dårligste dreng – uanset viden, interesse eller bevislig dygtighed.

  Senere, da jeg var tyve år og skulle føde hurtigt og før tid, hvad var det første spørgsmål, jeg blev mødt med? Hvad er din mands personnummer? Som jeg blev spurgt om mange gange, selvom det var mig, der lejede, lånte og garanterede.

  Rend mig et vist sted. Jeg er mig. Det er mig, der betaler, lærer, føder og tager ansvar.

  Så ligestillingansvarlige. Kunne du ikke formidle til dine mandlige skeptikere, at f.eks. blot fem års kønskvotering for kvinder i forhold til flere tusinde års kønskvotering i forhold til mænd kunne hjælpe en lille smule på ligestilling?

  mvh

  Anja Dybris
  Freelance journalist, DJ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *