3.000 dages skattetryghed

I dag har skattestoppet i 3.000 dage skabt stabilitet omkring det danske skatteniveau og givet danskerne flere penge mellem hænderne. Det er værd at fejre. Den tid, hvor nye skatter var en daglig opfindelse er slut. Skattestoppet har skabt en ny økonomisk disciplin på Christiansborg. Under SR regeringen i halvfemserne, hævede man skatter og afgifter en gang om måneden og man aldrig viste hvilken skat eller afgift der blev hævet eller opfundet næste gang, socialdemokraterne manglede penge til at finansiere deres løfter.

Skattestoppet fungerer grundlæggende på den præmis, at ingen skatter hæves. Det gælder både de skatter der opkræves som et fast kronebeløb, samt de skatter der opkræves i procent eller promille. For ejendomsværdibeskatningen har der fra starten af skattestoppet været loft over kronebeløbet. Det har givet tryghed for boligejerne.

Skattestoppet har også sikret, at landets kommuner ikke har kunnet kræve mere ind i skat samlet set. Så hvis en kommune har hævet skatten, har en anden kommune skullet sænke skatten. På den måde har skattestoppet været et princip, der har sikret at de investeringer og udgifter der finanseres fra borgernes lommer er blevet overvejet nøje.

Regeringen har allerede af 2 omgange sænket skatterne i Danmark. Første gang var med forårspakken i 2004 og senest i foråret 2009, men virkning fra 1. januar 2010. Det betyder at en typisk LO familie, nu har 3.000 kr. mere til rådig hver måned, i forhold til da regeringen kom til. Uden at det er gået ud over den offentlige velfærd. Med skattestoppet har VK regeringen vist vejen for ansvarlig økonomisk tænkning og flere penge i borgernes lommer. Hele 3000 dages skattetryghed er det blevet til, og står det til VK, så fortsætter det.

En kommentar til “3.000 dages skattetryghed

  1. Du ‘glemmer’ vist vist internetafgiften (også kaldet medielicens) og multimedieskatten, som er et typisk socialdemokratisk påfund, hvor man sænker en skat og hæver en anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *