Vejen er banet for en forbeholdsafstemning

Flere års stormfuld forelskelse har i dag fået en lykkelig afslutning, da den tjekkiske domstol erklærede, at Lissabon-traktaten ikke er i strid med den tjekkiske forfatning. Det er med stor glæde, at Den Danske Europabevægelse omsider byder Lissabon-traktaten velkommen i familien af EU’s traktater. Nu hvor vejen er banet for Lissabon-traktaten bør det stå klart for alle, at de danske forbehold hurtigst muligt skal til afstemning så Danmark ikke kommer til at stå uden for væsentlige dele af det europæiske samarbejde.

Formand for Europabevægelsen, Erik Boel, efterlyser politisk handling. ”Vi kan ikke blive ved med at vente på at meningsmålinger viser, at et flertal af danskerne vil have afskaffet de danske forbehold. De danske partier bør gå forrest og vise hvor betydningsfuldt det er for varetagelsen af danske interesser at de danske undtagelser bliver afskaffet”.

Den danske folkeafstemning om forbeholdene er vigtigere end nogensinde. Uden en afskaffelse af forbeholdene vil Danmark som følge af blandt andet sit retlige forbehold stå uden for det internationale politisamarbejde, der bekæmper grænseoverskridende kriminalitet som eksempelvis terrorisme.

Næstformand i Europabevægelsen, Ellen Trane Nørby (V) forklarer: ”Med Lissabon-traktaten i hus kan vi endelig komme videre med det europæiske samarbejde og de udfordringer som EU står over for. Det er dog bekymrende at konstatere, at det i endnu højere grad bliver uden dansk deltagelse. De danske forbehold sætter Danmark uden for væsentlig indflydelse og vi kan ikke udsætte en folkeafstemning i en uendelighed.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *