Venstre: Børn får rettigheder og bedre forhold til plejefamilier

I Venstre er vi særdeles tilfredse med, at der er fundet bred opbakning til regeringens udspil til Barnets Reform. Med den nye aftale sikres en tidlig indsats for udsatte børn og unge, og der tilføjes 927 mio. kroner over de kommende fire år i tillæg til de 14 mia. kroner, som allerede bruges på anbringelsesområdet.

Udsatte børns retsstilling bliver nu styrket, så der altid tages udgangspunkt i barnets tarv. Barnets synspunkter skal fremover altid inddrages og tillægges passende vægt i overensstemmelse med alder og modenhed.

– Med aftalen får børn forbedrede rettigheder. Nu kan børnene selv sige fra i anbringelsessager, hvor de tidligere har været tvunget til samvær. Vi har desuden sikret, at den tidlige indsats kommer i fokus. Ingen børn og unge må overlades til sig selv – der skal altid være en hjælpende hånd. Aftalen styrker både socialrådgivere og frontpersonalet og giver konkrete redskaber til at hjælpe udsatte børn og unge, siger Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby.

I aftalen indgår også en styrkelse af plejefamilieområdet, herunder bliver der oprettet en ny type plejefamilie, som får mulighed for efteruddannelse og supervision.
 
– Vi forbedrer børnenes mulighed for at vokse op i trygge rammer med denne aftale. Vi sikrer, at fokus er på den nære og trygge voksenkontakt til barnet, og plejefamilierne får bedre vilkår, mere supervision og efteruddannelse, siger Venstres familieordfører Louise Schack Elholm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *