Nye byråd skal skabe mindre bureaukrati

Regeringen har netop lanceret en plan med 105 konkrete forslag til, hvordan vi kan afskaffe unødvendige regler og procedurer, så kommunerne og regionerne i stedet kan bruge sine ressourcer på, at give god service til borgerne. Nu skal de nye syd – og sønderjyske kommunalbestyrelser og Regionsrådet følge trop, tilpasse reglerne som de ønsker og vise offentlige ansatte den tillid, som regeringen viser med den nye plan. På ældreområdet får kommunerne fx frihed til selv at bestemme, om de ansatte skal bruge tid på at udarbejde plejeplaner for beboerne på plejecentre. Og på handicap området foreslår regeringen, at reglerne omkring støtte på de såkaldte merudgifter, såsom transport, tøj og kost gøres mere enkle. I Venstre ønsker vi ikke at sætte tingene så meget i system, at vi bremser virkelysten. Derimod vil vi aflaste de offentlige ansatte, så de kan koncentrere sig om deres kerneopgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *