Rød skattepolitik vil ramme Syd- og Sønderjylland hårdt

Der blev smilet til fotograferne, da SF og S formændene præsenterede deres nye skatteoplæg Fair Forandring. Men der er hverken grund til jubel eller smil, for med skatteudspillet bliver det dyrere at være dansker. Ja, jeg tør godt kalde det en farlig og unfair forandring. Sjældent har vi set så mange skatter og afgifter blive sat i vejret på en gang og sjældent har der været et så klart billede af hvad det er for en antivækstpolitik som en alternativ SF/S regering vil stå for. Med den linje er det da helt sikker, at der med SF/s aldrig vil komme gang i væksthjulene igen.

I Syd – og Sønderjylland har mange medarbejdere igennem det sidste år mistet deres job på grund af den internationale krise. I den sammenhæng kan det undre såre, at de to oppositionspartier nu skaber utryghed ved at foreslå, at selskabsskatten hæves markant, så danske virksomheder bliver tvunget til at afskedige flere ansatte eller må flytte deres produktion til udlandet, hvor lønningerne er billigere. Er det fair?

To af de brancher, der beskæftiger mange i de syddanske, transportbranchen og landbruget bliver også særligt ramt af SF/S forslaget. ikke mindre end knap 3 milliarder skal de to brancher hvert år indbetale i ekstra strafafgifter til statskassen. Så er man da også sikre på at lukke såvel det danske fødevareerhverv, og følgevirksomheder som mejerier og slagterier og udflage transportarbejdet til udenlandske chauffører og lastbiler. Er det hvad SF og S kalder fair?

Det er ikke kun virksomhederne, der kan gå en farlig tid i møde, for bilisterne bliver også sorteper, hvis de sætter sig til rette i førersædet under en SF/S regering. Mange syd – og sønderjyder pendler dagligt til og fra arbejde og de skal fremover betale 35 øre pr kilometer, hvis det står til Villy og Helle. Tager man som eksempel en sygeplejerske, der bor i Kolding og arbejder på Sønderborg Sygehus, så kan hun se frem til en ekstraudgift på cirka 14.600 om året. Er det fair?

Når man bor i et af de mindre befolkede områder i Danmark, hvor en bil er en nødvendighed, og hvor krisen har ramt erhvervslivet hårdt, så kan man kun håbe på, at S og SF aldrig kommer til magten for så lukker vores område. SF og S udspilet er ikke fair, men farlig forandring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *